Logo — Garderen

Nieuws

Anke en Tessa Boeve gekwalificeerd voor het WK Junioren in Rusland

15 okt, 2018
Anke en Tessa Boeve gekwalificeerd voor het WK Junioren in Rusland —

De inmiddels 15-jarige tweelingzusjes uit Garderen hebben zich voor de derde keer op rij weten te plaatsen voor het WK Junioren trampolinespringen. De zogeheten World Age Group Competitions zijn dit jaar van 15 tot en met 18 november in St. Petersburg.

Advertentie
YouTap

Kwalificatie World Age Group Competitions

Afgelopen weekend was de laatste kans om zich voor dit altijd bijzondere evenement te plaatsen. De limieten waren bijzonder hoog dit jaar, maar toch is het de meiden wederom gelukt. Tessa pakte bij haar één na laatste kans voor de derde keer de wildcard limiet. Anke maakte het extra spannend: zij sprong pas tijdens het allerlaatste kwalificatiemoment voor de derde keer de wildcard limiet.

Succesvol 2018 voor zusjes Boeve

De zusjes hebben weer een succesvol jaar. Ze wisten in juni van dit jaar hun synchroontitel te prolongeren op het NK in Rotterdam, waar ze ook individueel een mooi resultaat hebben laten zien. Tessa wist zelfs een zilveren medaille te pakken en Anke stond net naast het podium op een 4e plek in de klasse tot 17 jaar. Ook in Duitsland tijdens de 27e Ostsee Pokal was het synchroongoud wederom voor Anke en Tessa. Tijdens de allereerste Dutch Open in Alkmaar in maart wisten ze zich synchroon naar de 2e plek te springen, vlak achter een heel sterk synchroonpaar uit Hawaï.

WK junioren in november

De meiden vliegen op 11 november a.s. naar St. Petersburg om zich te meten met de rest van de wereld. Ze komen uit in de leeftijdscategorie 15-16 jaar en springen op zaterdag 17 november hun individuele wedstrijd. Op zondag 18 november zullen ze gaan proberen om een plaats in de finale te bemachtigen tijdens de synchroonwedstrijd.