Logo — Garderen

Nieuws

Anke en Tessa Boeve in de Finale van het WK Junioren

8 dec, 2015
Anke en Tessa Boeve in de Finale van het WK Junioren —

Door: GV Sparta Ermelo. Vorige week waren de tweelingzusjes uit Garderen in het Deense Odense om namens Nederland uit te komen op het WK Junioren Trampolinespringen.

Advertentie
Standaard afbeelding

Tessa mocht op donderdag 3 december starten met haar individuele oefening. Helaas raakte zij bij de verplichte oefening na sprong twee uit balans waardoor zij op de mat landde. Dit was natuurlijk een grote teleurstelling. Ze moest snel daarna ook haar keuze oefening nog laten zien, dus ze had maar kort de tijd om zichzelf weer op te laden. De keuze oefening ging gelukkig heel goed, hiermee scoorde ze ruim 42 punten. Het is al een prestatie om op dit niveau een mooie oefening te laten zien, maar het is een topprestatie als je in staat bent om na een mislukte oefening diezelfde mooie oefening te springen.

De volgende dag stond de synchroon wedstrijd op het programma voor de 12-jarige tweeling. In een heel sterk deelnemersveld met 19 paren uit o.a. Rusland, Groot-Brittannië, de Verenigde staten en Wit-Rusland wisten de zusjes zich met een strakke oefening als derde te plaatsen voor de finale. Gevolgd door hun landgenootjes uit Den Bosch op de vierde plek.

In de finale lieten de meiden zien dat ze stabiele springsters zijn en scoorden nagenoeg dezelfde punten als in de voorronde. De concurrentie deed er alleen nog een schepje bovenop en hierdoor sloten Anke en Tessa het toernooi af met een mooie 6e plaats. Een fantastisch resultaat voor de jongste vertegenwoordigsters van team Nederland.