Logo — Garderen

Nieuws

Beiaardklanken over gezellige Garderense Braderie

29 jul, 2016
Beiaardklanken over gezellige Garderense Braderie —

Op de als vanouds bruisende familiebraderie van Garderen, heeft Stichting De Barneveldse Beiaard op 27 juli 2016 haar opwachting gemaakt. Met een kraampje bij de toren van de Dorpskerk nam de Stichting deel aan het festijn. De kraam bood plezier voor jong (grabbelton / spelen op het tafelcarillon) en oud (raad het gewicht van de 2 bronzen klokken). Zeker het kleine tafel carillon – waarop de kinderen al snel “Vader Jacob” konden spelen – had veel belangstelling. Het maakte mensen nieuwsgierig om eens een kijkje bij de “echte” beiaard te gaan nemen.

Advertentie
Anastasius

Beiaard 2

De beiaard in de toren werd tijdens de braderie bespeeld door Laura Marie Rueslåtten uit Noorwegen. Zij speelde een gevarieerd programma en liet met haar beiaardspel de zachte, heldere klanken neerdalen op het torenpleinpubliek. Voor de gelegenheid was een ieder welkom in de toren en kon men de beiaardier (letterlijk) op de vingers kijken. Ook bood Laura bezoekers de mogelijkheid om eens zelf eens achter het klavier plaats te nemen. Het geheel werd zeer gewaardeerd. De Stichting kijkt dan ook met genoegen terug op deze geslaagde middag.

Beiaard 3

Op 10 augustus is de tweede familie braderie in Garderen. Ook daar hopen we als Stichting weer vertegenwoordigd te zijn. Kom gerust een kijkje nemen bij de kraam of waag de klim naar boven, alwaar die dag beiaardier Wout van der Linden (Zaltbommel) van 15.00 – 17.00 de beiaard bespeling verzorgt.

Beiaard 4