Logo — Garderen

Nieuws

Bevrijdingsvuur ontstoken in Garderen

23 jun, 2015
Bevrijdingsvuur ontstoken in Garderen —

Al sinds 1948 wordt in Wageningen het Bevrijdingsvuur ontstoken in de nacht van 4 op 5 mei als teken voor Vrede en Vrijheid. Daarna komen lopers uit heel Nederland om het vuur in ontvangst te nemen en in estafettevorm naar hun eigen woonplaats te brengen.

Advertentie
YouTap

Zo ook in Garderen waar Loopgroep Garderen, na een tocht van zo’n 65 kilometer, het vuur naar het oorlogsmonument op de Putbrink bracht. Onderweg staken de 16 deelnemers bij het viertal oorlogsmonument dat zij passeerden een kaarsje aan. De tocht verliep geheel zonder problemen en zo rond 7 uur ‘s morgens kwamen de deelnemers in Garderen aan. Hier werden zij door Hotel ‘t Speulderbos getrakteerd op een welverdiend ontbijtje.

Vervolgens ging het team met het Wageningse vuur in looppas naar de Putbrink, waar deelneemster Aletta Kevelam, samen met wethouder Gerard van den Hengel van de gemeente Barneveld het Garderense vuur ontstak. Zij werden opgewacht door een groot deel van de Garderense bevolking die door Hotel-Restaurant Overbosch tijdens het wachten voorzien werden van koffie en koek.

Van den Hengel wees in zijn toespraak voorafgaande aan het ontsteken van het vuur op de Putbrink onder andere aan het belang om onze vrede vast te houden en andere mensen te helpen die wel door oorlog getroffen worden.