Logo — Garderen

Nieuws

Bijzonder beiaardconcert met piano en cello druk bezocht

13 sep, 2016
Bijzonder beiaardconcert met piano en cello druk bezocht —

“Boeren, burgers en buitenlui.” Zo sprak Boudewijn Zwart afgelopen vrijdagavond het aanwezige publiek toe dat afgekomen was op het beiaardconcert vanaf de toren van de Barneveldse Oude kerk. “Met op de piano Boudewijn Zwart en op de cello Judith Groen, daar moet beiaardier Freek Bakker het vanavond mee doen”.

Advertentie
YouTap

Na deze vrolijke inleiding volgde een bijzonder concert, dat geopend werd met de Prelude uit Cellosuite I van Johann Sebastiaan Bach. Eerst het origineel op de cello en aansluitend de bewerking voor de beiaard. Deze indrukwekkende opening werd gevolgd door een gevarieerd programma. De musici brachten een sprankelend concert ten gehore, met verschillende instrument-combinaties en grote toewijding!

Van links naar rechts: cellist Judith Groen, beiaardier Freek Bakker en pianist Boudewijn Zwart

Van links naar rechts: celliste Judith Groen, beiaardier Freek Bakker en pianist Boudewijn Zwart.

Dit type concert is voor muzikanten een flinke uitdaging. Omdat de celliste en pianist zich enkele verdiepingen lager bevinden, kan de beiaard geen oogcontact maken met hen. Daardoor is grote concentratie van de musici vereist. Geluidstechnicus Henk Schep hielp mee om het onderling contact en de afstemming van het geluid naar buiten te verzorgen.

Op de zwoele zomeravond was het publiek in grote getale aanwezig en genoot ze zichtbaar van het concert. Een dankbaar applaus was daarom een mooie beloning voor de musici. Stichting De Barneveldse Beiaard, die dit concert heeft georganiseerd, kijkt met genoegen terug op deze mooie avond. Het was deze zomer alweer het vierde beiaardconcert in de gemeente Barneveld. Het slotconcert van dit beiaardseizoen vindt plaats op 22 september. Meer informatie hierover vind je op de website van Stichting De Barneveldse Beiaard.