Logo — Garderen

Nieuws

Blog over de Giro di Barneveld

18 mei, 2016
Blog over de Giro di Barneveld —

Giro di Barneveld: de fietsronde van Barneveld

We vieren de geweldige aftrap van de Giro d’Italia in Gelderland, het op de Tour de France na grootste wielerspektakel ter wereld, nog even na. Want waar zij ophouden… gaan wij verder met de Giro di Barneveld!

Advertentie
YouTap

Er is de afgelopen maanden enorm hard gewerkt aan een nieuwe fietsroute: de Giro di Barneveld ofwel de fietsronde van Barneveld. Speciaal voor alle bezoekers die wij het moois van onze gemeente niet willen onthouden! Deze 75 kilometer lange recreatieve fietstocht loopt door: Achterveld, Barneveld, De Glind, Garderen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Stroe, Terschuur, Voorthuizen en Zwartebroek.

Ruim 40 enthousiaste ondernemers hebben ludiek ingehaakt op deze fietstocht. Dat creativiteit in onze gemeente geen grenzen kent, blijkt wel uit de roze fontein die we aantreffen bij Vakantiepark Ackersate in Voorthuizen. Rijd je naar Kootwijkerbroek dan bestel je een roze tapbiertje in café Wessel. Of wat dacht je van een roze pannenkoek bij De Bonte Koe in Garderen? Het rondje is nog niet compleet want je moet je overtuigen van een roze kip op dito fiets bij het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld en sluit dit fietstochtje af met een typisch Italiaans menu in restaurant ‘t Hilletje in Kootwijk. En deze keuze is maar één van de vele mogelijkheden! Voor een compleet overzicht zie de website www.girodibarneveld.nl.

Het hele jaar door!

Bijzonder is het feit dat de Giro di Barneveld het gehele jaar door te fietsen is. Elk seizoen leent zich ervoor om de dorpskernen van Barneveld al fietsend te ontdekken. En zeg nu zelf, lang niet elke Nederlandse gemeente kent zo’n prachtige fiets infrastructuur!!

De toeristische informatiepunten van Garderen en Voorthuizen staan ook dit seizoen weer ter beschikking om naast de vele fietsmogelijkheden andere toeristische informatie te verschaffen. Bezoek het loket in Garderen in de historische molen “De Hoop” of het loket in Voorthuizen in de opvallende ‘pipowagen’.

Ik wens een ieder vele mooie recreatieve momenten in Barneveld en de diverse toeristische dorpskernen!!

Wilco de Jong