Logo — Garderen

Nieuws

Chinees specialiteiten restaurant Camposing 25 jaar

2 apr, 2015
Chinees specialiteiten restaurant Camposing 25 jaar —

Op 25 maart was het groot feest bij Camposing. Eigenaar Chung Man, echtgenote May en hun zoon en dochter Chun Yu en Wing Zjie vierden, samen met familie en vrienden, het 25-jarig bestaan van het Chinees Specialiteiten Restaurant in Garderen.

Advertentie
Deurbeslag.nl

Door Gonny Livestroo

Vijfentwintig jaar geleden was het Chung ‘s zus Kuen die door een bevriende makelaar geattendeerd werd op het naast de molen gelegen pand, toen zij een geschikte locatie voor haar nieuw te open Chinees restaurant zocht. De ligging beviel Kuen en het dorp eveneens en zo werd het nieuwe restaurant in Garderen een feit.

Chung was ondertussen bezig met een opleiding aan de H.E.A.O. Daarvoor had hij een poosje gewerkt bij de Chinese afdeling van een restaurant in Zwitserland. Door het vrije leven daar, had hij eigenlijk niet zo’n zin meer in leren. Chung haalde nog wel zijn propedeuse, maar hield het toen voor gezien. Hij wilde dolgraag aan het werk en bij zijn zus in het restaurant in Garderen was hij van harte welkom. Dat was begin 1991. Zes jaar later werd Chung Kuen ‘s compagnon.

Door de komst van Kuen ‘s kinderen had zij echter steeds minder tijd voor het restaurant en Chung, die allang had bewezen zijn mannetje te staan, kreeg de vrije hand. Het inburgeren in Garderen kostte Chung niet enorm veel tijd. Via de Garderense voetbalclub ging dat eigenlijk zelfs razendsnel. Daarbij is Chung een heel goede gastheer, een waarvan je merkt dat hij het leuk vindt om met zijn gasten om te gaan.

Chung: “Veel mensen die eerst gast waren, zijn later mijn vrienden geworden”. In 2003 trouwde Chung met May en ook het feit dat zij in Garderen een huis hebben laten bouwen en hun kinderen hier naar school gaan, bewijst dat zij zich in Garderen thuis voelen.

De locatie in Garderen was in eerste instantie gekozen, naast de prachtige ligging natuurlijk, omdat het de plek was waar veel vakantiegangers kwamen om informatie over de omgeving in te winnen bij het naastgelegen, toeristische informatiepunt. Zo waren zij meteen op de hoogte van het bestaan van het restaurant.

Al vrij snel echter had het restaurant zo’n goede naam opgebouwd, dat het van het toerisme niet echt afhankelijk meer is. Het hele jaar door weten de gasten het restaurant wel te vinden. Hoewel Chung wel gevraagd is toe te treden als lid van de FER (Fine Estern Restaurant), een club waarvan de leden moeten voldoen aan bepaalde eisen die worden gesteld aan kwaliteit en service, vaart hij toch liever zijn, kwalitatieve hoge, eigen koers.

Op de vraag wat zijn toekomstplannen zijn voor wat betreft het restaurant, vertelt Chung voorlopig op dezelfde voet voort te willen gaan. Daarbij vindt hij het ook leuk om allerlei activiteiten te organiseren, zoals b.v. de Camposing Cup: overdag lekker golfen en daarna dineren bij Camposing. Dit vind plaats in september en iedereen mag zich hiervoor opgeven.

Of de wijn- en spijsavonden die hij samen met zijn broer, de chef-kok van Camposing, regelmatig verzorgd. Hoewel Chung geen sommelier is, heeft hij er wel voldoende verstand van om bij elk gerechtje wat dan geserveerd wordt de juiste wijn te adviseren. Chung: “Samen met mijn broer oude gerechten in een nieuw jasje steken, dat vind ik echt heel erg leuk om te doen”.