Logo — Garderen

Nieuws

Collecteweek voor het jaarlijkse seniorenritje

17 apr, 2017
Collecteweek voor het jaarlijkse seniorenritje —

In week 16 (van 18 t/m 22 april 2017) wordt er in Garderen, Speuld en omstreken gecollecteerd voor de jaarlijkse Seniorenrit. Enthousiaste collectanten bellen bij u aan voor een bijdrage en giften worden zeer op prijs gesteld. Met uw steun beleven ouderen met elkaar een onvergetelijke dag uit.

Advertentie
YouTap

De 57e Seniorenrit in Garderen en omtrek

Voor de oorsprong van de Garderense Seniorenrit moeten we zo’n 57 jaar terug in de tijd. Toen werd besloten om de ouderen uit het dorp een zorgeloos dagreisje te bezorgen buiten de dorpsgrenzen. Voor velen was dat niet gangbaar, omdat niet iedereen in het bezit was van een auto en dus nauwelijks buiten het dorp kwam. Middels de Seniorenrit werd de leefwereld van mensen letterlijk vergroot. Bovendien was het een goede gelegenheid om mensen uit hun eenzaamheid te halen en hen in contact te brengen met leeftijdsgenoten.

De ogen uit kijken, herinneringen ophalen en genieten

Inmiddels is de Seniorenrit uitgegroeid tot een gezellige, sociale happening met als kernwoorden ‘ontmoeting’ en ‘bijpraten’. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er met elkaar gesproken over het verleden, heden en de toekomst. De dag begint ‘s morgens met een ophaalronde van de senioren, waarna door mooie gebieden in Nederland gereden wordt. Ondertussen wordt er regelmatig gepauzeerd voor koffie, diner en thee. De precieze locatie van het gebied dat we aandoen, blijft nog even een verrassing. Bij terugkomst is er in de Dr. Kruimelstaete in Garderen een kort optreden door muziekvereniging TOG.