Logo — Garderen

Nieuws

De wilde Veluwe!

13 jul, 2015
De wilde Veluwe! —

Ontdek de nieuwe Wildarena in het Speulder- en Sprielderbos

Advertentie
Ten Hulscher

Door: Lennard Jasper, boswachter Staatsbosbeheer in het Speulder- en Sprielderbos

De Veluwe is wild. Veel toeristen komen graag naar de Veluwe om edelherten en wilde zwijnen te zien.Toch krijg ik als boswachter regelmatig de vraag ‘waar zijn nou toch die wilde zwijnen?’ Die vraag is misschien ook wel terecht, want het valt niet mee om wild te ontmoeten. Vaak is het schuw en zie je het alleen in de vroege ochtend of bij schemering.

Een nieuw idee werd geboren. We maken een topplek om wild van dichtbij te spotten midden in het Speulder- en Sprielderbos en we noemen het ‘ Wildarena de Witte Hoogt’. Bedoeld om onder begeleiding van een natuurgids een echte Veluwse wildbeleving op te doen.

Staatsbosbeheer, de gemeenten Putten, Barneveld en Ermelo, Plaatselijk Belang Garderen, het Rabofonds van Rabobank Barneveld-Voorthuizen en de provincie Gelderland sloegen de handen ineen. Inmiddels is de Wildarena gebouwd op een schitterende plek midden in het ‘bos van de dansende bomen’.

Afgelopen zaterdag was de 1e officiële excursie naar de Wildarena. Twintig enthousiaste deelnemers gingen vol spanning met mij mee in de elektrische ‘Speulderbus’ in de hoop wilde dieren te spotten. Dat lukte grandioos. Van dichtbij zagen we wilde zwijnen en edelherten in een prachtig woud. Hoe blij ben je dan als boswachter, na bijna twee jaar hard werken.

Ga ook mee en boek je excursie op de volgende link: www.staatsbosbeheer.nl/wittehoogt

Edelhert etend van blad 1