Logo — Garderen

Nieuws

Dubbel feest in de Arkemheense polder

6 jul, 2016
Dubbel feest in de Arkemheense polder —

Op zaterdag 13 augustus is het dubbel feest in de Arkemheense polder. Het stoomgemaal Hertog Reijnout in Nijkerk bestaat in 2016 30 jaar als monument en het Putter Stoomgemaal in Putten bestaat 10 jaar als industrieel monument.

Advertentie
YouTap

Beide gemalen vieren dit gezamenlijk op 13 augustus 2016 met een mini-stoomdag. De twee gemalen zijn de hele dag (van 10.00 tot 16.00 uur) in bedrijf. Bij stoomgemaal Hertog Reijnout is het geheel vernieuwde bezoekerscentrum Arkemheen te bezoeken, met een nieuwe, vaste tentoonstelling en veel verrassende elementen. Dit vernieuwde bezoekerscentrum Arkemheen en het stoomgemaal Hertog Reijnout vormen nu samen Stoomgemaal Arkemheen.

Naast de twee draaiende stoomgemalen, zijn de volgende attracties te bekijken in en rond de gebouwen:

– Stoomtractors en stoomwalsen

– Een grote bomenzaag en stenenbreker op stoom

– Spoortreinen op verschillende breedtes

– Stoomboten groot en klein

– Werkende stoommodellen

– Stoomauto’s en een authentieke salonwagen

– …en nog veel meer interessante en leuke zaken!

Aan de steiger ligt zoals vanouds de grote stoomsleepboot ‘de Adelaar’ voor een rondvaart op het Eemmeer. Daarnaast kunnen kinderen meerijden met een spoortrein en diverse stoomauto’s. Ook is er een draaimolen aanwezig.
Voor het totale evenement geldt één toegangsprijs. U kunt dan gratis met een klassieke autobus tussen de gemalen heen en weer reizen. Parkeren is gratis en er is voldoende plaats bij het Stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk.

Niet het grootste stoomevenement, maar wel het gezelligste!

Stoomgemaal Arkemheen

Zeedijk 6, 3861MD Nijkerk

stoomgemaal-arkemheen.nl

Putter Stoomgemaal

Arlersteeg 30/32, 3882 RS Putten

putterstoomgemaal.nl