Logo — Garderen

Nieuws

Enorm veel belangstelling voor open dag bakkerij Schuiteman

11 feb, 2015
Enorm veel belangstelling voor open dag bakkerij Schuiteman —

Het was een drukte van belang tijdens de Open Dag van Bakkerij Schuiteman in Garderen.. Het was zelfs gedurende de gehele dag zo enorm druk dat de vier verkeersregelaars absoluut geen overbodige luxe bleken te zijn.

Advertentie
Ten Hulscher

Door Gonny Livestroo

Deze Open Dag werd niet alleen gehouden om belangstellenden een kijkje te gunnen achter de schermen, maar ook om iedereen die daarvoor belangstelling had kennis te laten maken met de nieuwe eigenaars, Sander en Martina van den Top. Per 1 januari hebben deze de winkel en de bijbehorende bakkerij en ook de winkel in Voorthuizen overgenomen van Arja en Peter Vermeulen. Hoewel er door de enorme hoeveelheid bezoekers van het kennismaken waarschijnlijk niet veel terecht is gekomen, waren de meeste mensen – na de leuke en ook zeer interessante rondleiding die zij door de bakkerij kregen – bijzonder enthousiast.

Alles zag er dan ook even perfect uit en daarbij was men vol lof over het gastvrije onthaal met koffie en koek en alle heerlijkheden die er tijdens de rondleiding gepresenteerd werden. Tot 3 uur ‘s middags waren de rondleidingen gepland, maar er werd nog een uurtje ‘bijgeplakt’ om iedereen de kans te geven de bakkerij te bekijken. “Het was een fantastische dag. Hard werken, maar beslist de moeite waard” vond kersverse eigenaar Sander Van den Top na afloop van de Open Dag. “In deze streek is een Open Dag in een bakkerij iets speciaals.

In Brabant bijvoorbeeld doen ze dat vaker. Wij rekenden in eerste instantie op zo’n 400 à 500 belangstellenden. Dat vonden wij al veel. We werden echter gewaarschuwd door vertegenwoordigers dat Open Dagen bij bakkerijen zeer populair zijn en dat er wel eens meer mensen zouden kunnen komen dan wij dachten. Misschien wel 1000 werd er gezegd, maar als ik zo snel even reken moeten het er alles bij elkaar zelfs meer dan 1200 geweest zijn. Geweldig!”, aldus een vermoeide, maar zeer tevreden Van den Top.