Logo — Garderen

Nieuws

Garder mannenkoor uit jasje gegroeid

28 okt, 2015
Garder mannenkoor uit jasje gegroeid —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Deurbeslag.nl

Op maandag 7 september werden alle zanglustigen in de regio in de gelegenheid gesteld een kijkje te komen nemen bij de repetitie van het toen net opgerichte Interkerkelijk ‘Garder Mannenkoor’. Deze repetitie en de vijf daaropvolgenden vonden plaats in het centraal in de regio gelegen Kerkelijk Centrum De Rank in Garderen. Nu, krap twee maanden later, is de animo voor het koor zo groot dat het bijkans ‘uit zijn jasje barst’. Er moet gezocht worden naar een ander, groter onderkomen waar gerepeteerd kan worden.

Klagen doen de vijf bestuursleden uiteraard niet over de snelle ledenaanwas, maar ze zitten toch wel met een probleem. De repetitieruimte in De Rank is simpelweg te klein voor de ongeveer 40 leden die er nu repeteren. “Heel jammer” vindt het bestuur, want in de afgelopen zes weken dat zij hier repeteerden kregen zij alle mogelijke medewerking en ook wordt er in De Rank heerlijke koffie geschonken! Het bestuur en de leden van het koor voelden zich er al helemaal thuis. Toch heeft het koor nu dringend een grotere ruimte nodig en het liefst in Garderen. De leden komen namelijk uit Garderen en uit de daar omheen liggende dorpen.

Garderen ligt mooi centraal voor het regionale koor dat het bestuur voor ogen had en inmiddels ook daadwerkelijk gerealiseerd heeft. Er zijn momenteel geen leden die een enorm grote afstand af hoeven te leggen en dat wil het bestuur graag zo houden. Het koor repeteert wekelijks op maandag van 19.45 uur tot 21.45 uur en van september tot en met mei. ‘s Zomers niet dus. Daarnaast streven zij op termijn naar meerdere uitvoeringen per jaar. Het repertoire van het koor bestaat voornamelijk uit psalmen en geestelijke en vaderlandse liederen.

Dirigent Sjaak van Wijngaarden jr. van het ‘Garder Mannenkoor’: “Het is jammer dat we De Rank al zo snel weer moeten verlaten. Positief is natuurlijk wel dat onze leden zo enorm enthousiast zijn. We hadden het er naar ons zin. De repetitieavonden zijn echt gezellig, maar evengoed wordt er ‘stevig’ en serieus geoefend. Wat we als bestuur ook zeer waarderen is het feit dat de andere koren in de omgeving ons zo hartelijk in hun midden hebben opgenomen. Echt heel fijn!”. Het is duidelijk dat het koor zijn ‘draai’ gevonden heeft in Garderen. Het bestuur is daarom naarstig op zoek naar een onderkomen in Garderen, maar zelf wonen zij er niet. Dat maakt het er voor hen niet gemakkelijker op om een geschikte locatie te vinden. Alle tips zijn daarom meer dan welkom. Een locatie in de directe omgeving van Garderen is natuurlijk ook bespreekbaar. Voor tips graag bellen naar voorzitter Johan Horst, tel.: 06-13852542, dirigent Sjaak van Wijngaarden jr. tel.: 06-83248085 of mailen naar: