Logo — Garderen

Nieuws

Activiteiten Koningsdag in Garderen

31 mrt, 2016
Activiteiten Koningsdag in Garderen —

De Oranjevereniging Garderen nodigt u van harte uit om op woensdag 27 april a.s. Koningsdag gezamenlijk te vieren. Kom deze dag in feestelijke (oranje) kleding! Ook willen we hierbij iedereen oproepen om huizen en straten te versieren. Dat geeft deze dag een extra feestelijk tintje.

Advertentie
YouTap

Dit jaar hebben we erg leuke activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw starten we ’s ochtends met een Aubade onder begeleiding van fanfare Tot Ons Genoegen (T.O.G.) op het grasveld bij de Hervormde Kerk (Mazenhofstraat). Daarna volgt de optocht met dit jaar als thema: Pretparken. Degene met het mooiste kostuum of praalwagen wint een leuke prijs.

De Koninklijke Uitdaging

’s Middags is er een leuk en origineel activiteitenprogramma: de Koninklijke Uitdaging. De locatie voor het middagprogramma is dit jaar gewijzigd. De activiteiten zullen plaatsvinden in en om de Koepel en op het grasveld daarnaast! Activiteiten zijn onder andere een ballenbad met voorwerpen om te zoeken, een gladiatorenspel, levend sjoelen, brancardrace, hully gully en klompenrace en uiteraard een stormbaan. Op de momenten dat deze spellen niet gebruikt worden voor de Koninklijke uitdaging mag er vrij gebruik van gemaakt worden door alle kinderen! Ook wordt er een mooie en spectaculaire roofvogelshow gehouden! En daarnaast wordt er een dartwedstrijd georganiseerd.

Natuurlijk wordt er deze Koningsdag ook weer gezorgd voor een terras waar heerlijke drankjes verkocht worden. De pan staat aan voor lekker eten. Voor de jongere kinderen is er een springkussen, knutselen, schminken. Voor eten en drinken voor alle kinderen wordt gezorgd. Verder zal in de loop van de middag (15.30-17.30 uur) dweilorkest O’tunes een en ander opvrolijken met leuke muziek, eerst op het feestterrein en daarna op een aantal terrassen in het dorp (IJstijd, Ons Lagerhuis en de Bonte Koe).
Iedereen is van harte welkom!

Programma Koningsdag:

  • 09.00 uur: Reveille blazen en koffie drinken met lekkernij grasveld voor de Hervormde Kerk.
  • 09.30 uur: Aubade onder muzikale begeleiding van fanfare Tot Ons Genoegen (T.O.G.).
  • 10.00 uur: Optocht met als thema: pretparken.
  • 12.45 uur: Opening feestterrein bij Dorpshuis De Koepel en verzamelen voor speluitleg.
  • 13.00 uur: Start activiteitenprogramma de Koninklijke Uitdaging
  • 14.00 uur: Start Roofvogelshow en pauze activiteitenprogramma
  • 15.00 uur: Vervolg activiteitenprogramma
  • 16.15 uur: Prijsuitreiking zeskamp. De bar blijft daarna nog geopend.

Aanmelden voor de Koninklijke Uitdaging

Iedereen kan zich opgeven. Teams kunnen bestaan uit of alleen volwassenen of kinderen. De teams bestaan uit ca. 6-8 personen. Teams kunnen zich aanmelden tot zaterdag 23 april a.s. via het aanmeldingsformulier op de website van Oranjevereniging Garderen.