Logo — Garderen

Nieuws

Motregen ideaal voor lopers molen tot molenloop

23 jun, 2015
Motregen ideaal voor lopers molen tot molenloop —

Hoewel de motregen afgelopen zaterdag voor de toeschouwers van de Molen tot Molenloop niet heel prettig was, waren de deelnemers aanmerkelijk enthousiaster over de weersomstandigheden. Ideaal weer om hard te lopen waren zij het unaniem eens.

Advertentie
Standaard afbeelding

Een heel verschil met vorig jaar tijdens de Molen tot Molenloop. Een hittegolf teisterde toen de lopers. Eén deelneemster moest toen voor haar eigen bestwil of beter gezegd haar eigen gezondheid uit de wedstrijd gehaald worden. Bevangen door de warmte zwalkte zij, nog net niet in het zicht van de toeschouwers bij de molen, van links naar rechts over het parcours. Het was nog maar enkele tientallen meters tot aan de finish, maar de aanwezige E.H.B.O.ers vonden het niet verantwoord dat zij de wedstrijd uitliep.

Ook dit jaar had de organisatie de zandafgraving weer in het parcours opgenomen. Vorig jaar was het voor de deelnemers alsof zij daar in de woestijn liepen. Dat was dit jaar gelukkig niet het geval. Overigens is het een grindafgraving, zodat de paden redelijk hard zijn en het geen geploeter door mul zand is. Wel moeten de lopers naar beneden via een pad dat vrij moeilijk begaan is doordat het door regenwater is uitgesleten. Het pad omhoog uit de afgraving is prima, maar juist behoorlijk stijl. “Een echte uitdaging die afgraving en verder ook een superparcours” vond deelneemster Hennie Bokhorst die tweede werd bij de Vrouwen 10 km.

Tweehonderd deelnemers verschenen er dit jaar aan de start en de muzikale bijdrage van dweilorkest ‘Bi’ je betoeterd’ uit Uddel wordt door hen in de meeste gevallen altijd bijzonder op prijs gesteld. Dirk van Hierden uit Nijkerk, winnaar van de derde plaats Mannen 10 km., vond de muziek heel stimulerend bij het lopen. Van Hierden: ‘Onderweg langs het parcurs was ik ze al tegengekomen en later, toen ik op een weg achter de molen liep, hoorde ik ze weer spelen. Toen kwam het geluid duidelijk bij de molen vandaan. Dat geeft je het idee: ze wachten daar op me en dat geeft moed om dat laatste zware stuk omhoog te lopen”.

De 13-jarige Jacqueline Rustidge van Isala ’68 uit Kampen wist de eerste plaats bij de Vrouwen 5 km. te veroveren en bij de Vrouwen 10 km. wat dat de al vaak gelauwerde Wendy Sasse uit Harreveld. Johan Heemskerk, zoon en vader Daan en Teus van Ommeren, Elmar Kommer die voor het eerst meeliep, allen uit Garderen en Marc Verbeem van de Loopgroep Garderen behaalden respectievelijk de 11e, 16e, 18e, 23e en 24e plaats bij de Mannen 5 km.

De achtste plaats bij de Vrouwen 5 km. was voor Marieke van Beek van de Loopgroep Garderen. Leanne Teunissen uit Putten die vierde werd bij de Vrouwen 10 km. moest haar derde plaats van vorig jaar afstaan aan plaatsgenote Kelly Wempe. Jeanine Boeve, Gerda Bleijenberg en Chantal den Uijl uit Garderen werden respectievelijk 13e, 16e en 17e bij de Vrouwen 10 km. Arthur Bronkhorst was bij de Mannen 10 km. met een 7e plaats de beste Gardereen en Gert Kok uit Uddel en Rikkert Schouten finishten als 20e en 25e bij deze afstand.

Uitslag: Vrouwen 5 km: 1. Jacqueline Rustidge, Isala ’96 2. Tamara Pleiter, Heerde 3. Marieke Brinkhuis, Raalte. Mannen 5 km: 1. Erik Dekker, 2. Maarten Vierhout, 3. Gert Jan Tichelaar. Vrouwen 10 km: 1. Wendy Sasse, Harreveld, 2. Hennie Bokhorst, Voorthuizen, 3. Kelly Wempe. Mannen 10 km: 1. Bernhard Roos, Kesteren, 2. Gerwin van Ruler, Voorthuizen, 3. Dirk van Hierden, Nijkerk. Jeugd: Karsten van Ommen en Julian ten Hove, Isala ’96.