Logo — Garderen

Nieuws

Oude brandweerwagen beschermt deelnemers lampionnenoptocht

1 nov, 2015
Oude brandweerwagen beschermt deelnemers lampionnenoptocht —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Ten Hulscher

Het moet voor het bestuur van de Oranjevereniging prettig zijn om te ervaren dat de door hen georganiseerde activiteiten doorgaans veel mensen op de been brengen. Dat bleek maar weer eens afgelopen vrijdag tijdens de traditionele, door hen georganiseerde, Lampionnenoptocht, waar een recordaantal deelnemers op af kwam.

Dit jaar had het bestuur er voor gekozen om de gebruikelijke tractatie voor de deelnemers, bestaande uit knakworstjes, warme chocolademelk en glühwein voor de ouders, pas na afloop te serveren. Voorgaande jaren gebeurde dat halverwege de te lopen route. Gebleken was echter dat er na de pauze regelmatig jongeren zelfstandig door het dorp zwierven en overlast veroorzaakten.

Helaas ziet muziekvereniging Tot Ons Genoegen door het te lage ledenaantal nog steeds geen kans de Lampionnenoptocht muzikaal te begeleiden door het dorp. Toch was er afgelopen vrijdag wel muziek bij de rondgang. De Vrijwillige Brandweer Garderen was namelijk bereid gevonden met een van haar oude brandweerwagens, met daarop een muziekinstallatie, de stoet lopers voor te gaan. Ook uit oogpunt van veiligheid een uitstekend idee.

Sinds enkele jaren moet de Lampionnenoptocht het namelijk zonder politiebegeleiding stellen. Ook de vrijdag aanwezige dranghekken op de Putbrink, waar de Lampionnenoptocht startte en eindigde, zorgden voor meer veiligheid. Dit was vooral met het oog op de wat oudere jeugd die in hun enthousiasme het jaar daarvoor menig automobilist de schrik van haar of zijn leven had bezorgd door hun plotselinge oversteekcapriolen na afloop en ook al voordat de Lampionnenoptocht was afgelopen.

Door de nu aanwezige dranghekken werd dat spontane gedrag afgeremd. Dat was precies wat de Oranjevereniging voor ogen had die daarbij meer dan tevreden was over de geweldige opkomst bij hun laatste activiteit dit jaar.

Wel is er op dinsdag 24 november nog een jaarvergadering in dorpshuis De Koepel waar uiteraard alle leden of mensen die lid willen worden van harte welkom zijn. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.20 uur liggen het Financiëel jaarverslag en het Algemeen jaarverslag voor een ieder ter inzage.