Logo — Garderen

Nieuws

U Zij de glorie in Kruimelstaete

17 dec, 2015
U Zij de glorie in Kruimelstaete —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Standaard afbeelding

De Dr. Kruimelstichting organiseert gedurende het gehele jaar diverse activiteiten voor de inwoners van Garderen die allen plaatsvinden in en om Woon/Zorgcentrum Dr. Kruimelstaete in Garderen. Een van deze activiteiten was het optreden van Christelijk Gemengde Zangvereniging ‘U zij de Glorie’ uit Garderen vorige week dinsdagavond.

De belangstelling voor het koor, dat dit jaar haar 35-jarig jubileum vierde, was behoorlijk groot, zodat de zaal goed gevuld was. Dat moet voor een koor toch een extra motivatie zijn hun beste beentje voor te zetten en dat deden zij dan ook met veel enthousiasme en duidelijk plezier. Na de samenzang ‘Welk een vriend is onze Jezus’ zong het koor: ‘Psalm 25’, ‘Laat ons de Heer lofzingen’ en ‘De zaligsprekingen’. Er was van te voren wat twijfel geweest over de akoestiek in de ruimte waar de uitvoering plaatsvond, het plafond is eigenlijk wat te laag, maar dat bleek onnodig: het geluid was prima. Tijdens deze avond was er veel ruimte voor samenzang en sowieso werd er veel aandacht geschonken aan het publiek. De vaste dirigent van het koor, Albert van Maanen, maakte tussen de diverse liederen door een praatje met het publiek en testte hen zelfs, op een uiterst vriendelijke wijze, op hun parate muziekkennis.

Na een drietal liederen van het koor las Dreesje Lubbersen hierna het gedicht ‘De enige hoop’ van Nel Benschop voor. Voorafgaande aan het plezierige ‘pianointermezzo’ van Van Maanen vertolkten Hester Breen, Maartje Huisman en Ina Kleijer ‘gedrieën ‘O Salutaris’ en ‘Wanneer de schemer’ valt. Na ‘schenk ons Uw vree’, ‘Geven’ en ‘The Lord’s prayer’ van het koor was er als afsluiting weer tijd voor samenzang. Een niet heel lang, maar wel afwisselend programma en een prima koor dat eigenlijk nog wel wat mannelijke zangstemmen zou kunnen gebruiken. Na afloop was er voor alle aanwezigen iets te drinken, aangeboden door de Dr. Kuimelstichting.