Logo — Garderen

Nieuws

Wat is jouw huwelijk waard volgens de natuur?

25 apr, 2016
Wat is jouw huwelijk waard volgens de natuur? —

Elk seizoen leent zich voor een goede wandeling in de buitenlucht. Alle reden om er samen met je geliefde op uit te gaan, de natuur in. In en rondom Garderen kun je enorm genieten van de flora en fauna. Maar wist je dat de natuur ook een speciale betekenis heeft in het huwelijk? Dat zilver bij een 25-jarig huwelijk hoort en dat 50 jaar getrouwd zijn een gouden bruiloft wordt genoemd, is bij veel mensen bekend. Maar wat minder bekend is, is dat bijna elk huwelijksjaar een bijbehorend symbool heeft. Deze symbolen zijn bloemen, bomen, edelstenen of andere materialen uit de natuur.

Advertentie
YouTap

Betekenis van de huwelijksjubilea

Om de bijzondere betekenis te achterhalen, moeten we eeuwen terug in de tijd – al is de precieze reden helaas nooit gevonden. Wat we wel weten, is dat bij elke huwelijksverjaardag de waarde van het bijbehorende materiaal stijgt. Ben je één jaar getrouwd, dan staat dit bekend als katoenen huwelijk – een goedkope vezel waar kleding van gesponnen wordt. Kijken we verder naar hout bij een huwelijk van vijf jaar, een roos bij zeventien jaar en een orchidee bij 55 jaar, dan zie je dat de producten steeds duurder, zeldzamer en dus kostbaarder worden. Immers: hoe langer het huwelijk, hoe kleiner de kans dat veel bruidsparen dit jubileum vieren.

Ga op ontdekking uit!

Nieuwsgierig geworden naar de hele lijst? Eén van de opsommingen vind je hier. Doordat elke cultuur andere waarden hecht aan materialen, zijn er echter verschillende varianten in omloop. Het is een leuke uitdaging om deze lente samen de natuur in te gaan, op zoek naar zoveel mogelijk symbolen. Fiets langs de schaapskooi (wol, 7 jaar getrouwd), over de hei (lavendel, 46 jaar), langs kwekers (kers, 53 jaar) en woningen (azalea, 57 jaar en jasmijn, 66 jaar). En als afsluiter door het bos voor de echte topper: de eik, symbool voor 80 jaar huwelijk!