Logo — Garderen

Nieuws

Anke en Tessa Boeve naar het WK Junioren in Sofia (Bulgarije)

2 nov, 2017
Anke en Tessa Boeve naar het WK Junioren in Sofia (Bulgarije) —

Na een zeer spannende kwalificatiereeks is vandaag officieel bekend gemaakt dat de tweelingzusjes uit Garderen mogen deelnemen aan het WK junioren trampolinespringen. De zusjes springen synchroon in de leeftijdscategorie 13-14 jaar.

Advertentie
Standaard afbeelding

Spannende kwalificatie

Afgelopen weekend waren in Alkmaar de laatste kwalificatiemomenten voor individuele plaatsing. In geen enkele leeftijdscategorie is de concurrentie zo groot. Maar liefst twaalf leeftijdsgenootjes gingen de strijd met elkaar aan voor de vier felbegeerde deelnemersbewijzen. Na de derde kwalificatieronde stonden de zusjes met een geweldige score op plek 3 en 4. Helaas wist één van de concurrenten zich nog te verbeteren en dit ging ten koste van de individuele plaatsing van Tessa. Gezien de goede resultaten van de zusjes afgelopen jaar heeft de adviescommissie besloten om ook Tessa als synchroonpartner van Anke mee te nemen. De zusjes zijn dit jaar Nederlands Kampioen synchroon in de klasse A-jeugd/junior, ze behaalden de 2e plek op de de Ostsee Pokal (Duitsland) en afgelopen oktober pakten ze de  1e plek op de Friendship Cup (Tjechië).

Op naar Bulgarije!

Maandag 13 november vertrekt Team NL met 25 deelnemers naar Sofia om zich voor te bereiden op het toernooi. Vrijdag 17 november zal Anke individueel deelnemen en zaterdag 18 november zullen ze synchroonspringen.

Foto: Tessa (links) en Anke Boeve, door Maaike Appels (uit expositie ‘Vijftig tinten vrouw’).