Logo — Garderen

Nieuws

Bronzen medaille voor Cynthia Bronkhorst

11 feb, 2015
Bronzen medaille voor Cynthia Bronkhorst —

Afgelopen weekend werd in Bad Bloemendaal te Nijkerk de Gelderse Winter B Kampioenschappen gehouden. De 12-jarige Cynthia Bronkhorst uit Garderen en de 18-jarige Hans Stoffers uit Putten mochten hierbij Zwem- en Poloclub Triton uit Putten vertegenwoordigen. Beiden worden zij gecoacht door Iris van Aurich uit Ermelo.

Advertentie
YouTap

Hans Stoffers mocht het spits afbijten met de 50 meter vlinderslag. Hans zette hierbij een mooie tijd neer van 28.42 en behaalde hiermee de vierde plaats. Bij de 50 meter vrije slag was Hans goed voor een tijd van 26.47. Dit was een persoonlijk record voor Hans die hiermee op de achtste plaats eindigde.

Cynthia Bronkhorst mocht zich bewijzen op de 100 meter rugslag. Ze zette hier een zeer goede tijd neer van 1.24.83 en behaalde daarmee een derde prijs. Goed voor een bronzen medaille. Bij de 100 meter schoolslag behaalde ook Cynthia een persoonlijk record met een eindtijd van 1.34.09. Ruim voldoende voor een eerste plaats leek het, maar helaas werd zij gediskwalificeerd in verband met een valse start. Evengoed konden beide zwemmers terugkijken op een geslaagde wedstrijd.