Logo — Garderen

Nieuws

Mening gevraagd: een bibliotheek in ons dorpshuis?

6 dec, 2017
Mening gevraagd: een bibliotheek in ons dorpshuis? —

Garderen krijgt een nieuw dorpshuis. Je bent misschien zelfs al via een folder of De Band gevraagd of je wensen hebt ten aanzien van de invulling van het dorpshuis en welke functies er volgens jou in moeten komen. Initiators Marian Kamphuis en Sandra Mouw horen graag wat jij ervan zou vinden als er een uitleenpunt van de bibliotheek in het dorpshuis komt.

Advertentie
YouTap

Garderens uitleenpunt van de bieb?

Een aantal van jullie wil graag een bibliotheekfunctie in het dorpshuis. Sinds de bibliotheekbus niet meer naar Garderen komt, moet men voor een boekenuitleenpunt naar Voorthuizen/Barneveld of naar Putten. Het plan is om die functie weer naar Garderen te halen in de vorm van een kleine bibliotheek in het Dorpshuis, als onderdeel van de bibliotheek Barneveld. Hier kunnen boeken besteld en uitgeleend worden.

Meer dan een bibliotheek

Behalve uitleenpunt, kan deze bibliotheek ook een ruimte zijn waar informatie wordt uitgewisseld. Denk daarbij aan folders over bijeenkomsten en activiteiten of over concerten en theatervoorstellingen. Ook allerlei zaken die in onze gemeente georganiseerd worden (al dan niet door het gemeentebestuur en de gemeenteraad zelf) kunnen in deze ruimte verder gepromoot worden.

Het wordt tevens een ruimte waar scholieren en studenten rustig kunnen studeren. Er zullen daarom computers komen te staan.  Ook is het een ruimte voor denksporten als schaken, dammen en puzzelen. Een ruimte voor het lezen van kranten en tijdschriften. Kortom: een ruimte waar je kennis en informatie haalt en waar je elke dag even binnen kunt lopen voor een moment van rust bij een kopje koffie.

Jouw mening telt!

Maar het hangt van jou af of we deze plannen kunnen verwezenlijken. Beantwoord daarom deze vragen en lever jouw antwoorden in bij de Spar of Coöp, in de daarvoor bestemde doos.

  1. Wat vindt je van een bibliotheek en kenniscentrum zoals hierboven beschreven voor ons dorpshuis?
  1. Wat spreekt je het meest aan?
  1. Ga je er gebruik van maken?
  1. Heb je nu een abonnement op een bibliotheek?
  1. Ga je een abonnement nemen als de bibliotheek in het dorpshuis komt?
  1. Ben je bereid er actief aan mee te werken? Zo ja, dan graag jouw naam en adres hieronder.

Naam:

Adres: