Logo — Garderen

Nieuws

Burgerinitiatief Garderen Preventief succesvol

7 nov, 2016
Burgerinitiatief Garderen Preventief succesvol —

Garderen Preventief is het burgerinitiatief dat sinds drie jaar de veiligheid in Garderen verhoogt. Het initiatief bestaat uit een grote WhatsApp-groep met vrijwilligers uit Garderen. Zij helpen je direct wanneer er sprake is van onraad of verdachte situaties in jouw buurt.

Advertentie
Standaard afbeelding

In de drie jaar dat Garderen Preventief inmiddels bestaat, is het initiatief erg effectief gebleken. Sinds kort is de bereikbaarheid vergroot met een alarmnummer, speciaal voor Garderense ondernemers en bewoners. Zie je iets in jouw buurt wat je niet vertrouwt, zoals een verdacht persoon of voertuig? Of bemerk je een inbraak, vernieling, mishandeling of andere criminele activiteit? Bel meteen naar ons alarmnummer, dat elke Gardereen in zijn of haar brievenbus heeft ontvangen.

Netwerk van vrijwilligers

Bel je naar het alarmnummer, dan gaat de telefoon over bij meerdere personen van Garderen Preventief. Degene die het eerst opneemt, informeert naar de situatie en doet (indien nodig) melding aan de ruim 80 vrijwilligers, verspreid over het hele dorp. Het burgerinitiatief komt dan zo spoedig mogelijk in actie. Afhankelijk van de situatie wordt direct de politie ingeschakeld.

Samen met de politie heeft Garderen Preventief het de inbrekers al flink lastig gemaakt. Zo wordt een krachtig signaal afgegeven: “Inbrekers zijn niet welkom in Garderen!” Het geeft een veilig gevoel dat zoveel mensen in actie komen als er iemand in de problemen zit!

logo Garderen Preventief