Logo — Garderen

Nieuws

Coop trakteert schoolkinderen

18 nov, 2015
Coop trakteert schoolkinderen —

Door: Gonny Livestroo

Advertentie
YouTap

De Johan Cruyff Foundation, een non-profit organisatie die zicht richt op het lichamelijk en geestelijk welzijn van kinderen, vindt het belangrijk dat kinderen kunnen sporten en spelen. Daarom werd in samenwerking met onder andere supermarktketen COOP dit voorjaar voor de derde keer de doekoe-actie gehouden. Hierbij kunnen klanten doekoe’s sparen, papieren munten, en deze na het boodschappen doen doneren aan een basisschool naar keuze.

Ook supermarkt COOP Brandsen uit Garderen deed weer mee met deze actie. Vorige week donderdag kon eigenaar Henk-Jan Brandsen de nieuwe schooldirecteur van de Prins Bernardschool in Garderen dan ook sport- en spelmateriaal overhandigen ter waarde van bijna zeshonderdvijfig euro. Dit allemaal gespaard door klanten door het kopen van speciaal daarvoor geselecteerde producten. Brandsen: “De doekoe-actie is goed voor de kinderen, omdat ze op een leuke en speelse manier aangezet worden om te bewegen en dat doen ze vaak te weinig. Het buiten spelen is uit de mode en dat breng je op deze wijze weer terug”. Wat de scholen nodig hebben mogen zij zelf bepalen. Zij krijgen hierin volledig de vrije hand, mits het maar te maken heeft met spelen en bewegen. Inmiddels hebben zo’n 600 scholen in Nederland zich aangemeld voor deze actie. En dus ook de Prins Bernhardschool in Garderen.

Nadat twee leerkrachten van deze school een inventarisatie hadden gemaakt van het al aanwezige materiaal, werd gekozen voor het wat kleinere spelmateriaal zoals ballen, frisbees, skippyballen en dergelijke. De school had voldoende groot sport- en spelmateriaal, maar miste juist het wat kleinere ‘spul’ om de jeugd in beweging te houden. Nu was er door deze gift ineens genoeg geld en dat is voor de school pure luxe. Gerwin Jansen, de nieuwe directeur van de Prins Bernhardschool: “We zijn hier heel erg blij mee. Dit komt ten goede aan de kinderen en het is altijd goed om kinderen te stimuleren om te bewegen. Ze kunnen dan in de pauze hun energie kwijt, zodat ze er in de klas weer vol voor kunnen gaan”. Groep 5/6 van de Prins Bernhardschool mocht na de uitreiking alvast met een deel van het gloednieuwe sport- en spelmateriaal op de foto.