Logo — Garderen

Nieuws

Dagbehandeling Garderen viert feestje

23 jun, 2015
Dagbehandeling Garderen viert feestje —

Een week na het vieren van het 5-jarig bestaan van de Dr. Kruimelstaete, kwamen ook de deelnemers van de Dagbehandeling van Norschoten in besloten kring bij elkaar om samen met verpleegkundigen en vrijwilligers hun eigen feestje te vieren. Ook de Dagbehandeling viert dit jaar namelijk haar eerste lustrum. Er werd gezamenlijk tijdens deze bijeenkomst, naast het genieten van lekkere hapjes en drankjes, vooral teruggekeken op vijf jaar waarin heel veel activiteiten waren ondernomen.

Advertentie
Ten Hulscher

Om te laten zien wat voor activiteiten dat dan wel waren, had eerstverantwoordelijk leidinggevende Anna Lokhorst van de Dagbehandeling met behulp van zo’n 600 zelfgemaakte foto’s een fraaie powerpointpresentatie gemaakt. Hierbij kregen de toeschouwers een prima indruk van vijf jaar Dagbehandeling in Garderen.

Tijdens het bekijken van al die georganiseerde activiteiten viel op dat veel er van met bewegen te maken hebben en dat is desgevraagd niet toevallig. Anna: “De kracht van de Dagbehandeling is dat je deskundigen kunt inschakelen om mensen te helpen. Daarbij heeft de Dagbehandeling als doel de bezoekers te activeren, te stimuleren, als dat mogelijk is de mobiliteit te verbeteren en het zelfverzorgend vermogen van de mensen te bevorderen.

Een heel goed voorbeeld daarvan is een van de deelnemers aan de Dagbehandeling hier die tot niets meer in staat was toen hij hier kwam. Door de activiteiten bij de Dagbehandeling kon hij na een half jaar weer zelfstandig functioneren. Geweldig toch?”. Leidinggevende Ellen Nijse van Norschoten vertelde bijzonder te spreken te zijn over het functioneren van de Dagbehandeling in Garderen.

Nijsse: “Anna en Corrie van de Hazel, de collega van Anna, zijn top ziekenverzorgenden met visie, gevoel en inzet voor de bezoekers van de Dagopvang”. De sfeer op de Dagbehandeling is altijd uitstekend en dat komt, volgens Anna, mede doordat mensen uit Garderen en omgeving elkaar na jaren niet te hebben gezien vaak hier weer tegenkomen en dat als heel plezierig ervaren.