Logo — Garderen

Nieuws

Druk jaar Oranjevereniging

2 dec, 2015
Druk jaar Oranjevereniging —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Deurbeslag.nl

Elk jaar sluit de Oranjevereniging Garderen het jaar vol activiteiten af met de traditionele Jaarvergadering in dorpshuis De Koepel in Garderen. Daar kijken bestuur en leden terug op het afgelopen jaar, waarin alle georganiseerde activiteiten bijzonder goed bezocht werden en wordt het programma bekend gemaakt van het komende jaar.

In vogelvlucht nam voorzitter René den Uijl het jaar door met de aanwezigen deze avond. De eerste activiteit van het jaar is het Paaseieren zoeken in het Speulderbos. Elk jaar komen daar meer kinderen en hun ouders op af. Bij de Koningsspelen heeft de Oranjevereniging getracht meer volwassenen te interesseren voor deelname, maar dat is helaas niet gelukt aldus Den Uijl. Bart van den Broek van Natres stopt na 20 jaar als ere-wacht bij de Nationale Herdenking op 4 mei bij het monument op de Putbrink in Garderen. Zijn zoon heeft zich bereid verklaard hem op te volgen. Na afloop van de herdenking dit jaar werd Van den Broek in het dorpshuis door wethouder .. de Kruyff toegesproken en bedankt en natuurlijk ook door de organiserende Oranjevereniging Garderen. Iets dat zeer door Van den Broek op prijs werd gesteld. In samenwerking met de Loopgroep Garderen werd dit jaar, in verband met de viering van de 70-jarige bevrijding van Nederland, het bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen en naar de Putbrink gebracht.

Dit jaar waren er maar liefst 279 deelnemers bij het Dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Niet alleen Garderenen, maar ook anderen hebben de goedverzorgde wandeltocht rondom Garderen ontdekt. Goed voor de clubkas, want activiteiten organiseren kost geld en subsidie krijgt de vereniging niet meer. Tijdens de vorig jaar gehouden Wintermarkt werd daarom ook een veiling gehouden om de kas te spekken. Het geld was in dit geval bestemd voor de viering van 70 jaar Bevrijding in juni dit jaar. Een geweldig feest voor jong en oud en met een nieuw fenomeen in Garderen: de zeepkistenrace voor kinderen van de basisschool. Dank zij het prachtige weer en de schuimspuit van de Vrijwillige Brandweer Garderen een daverend succes.

De onlangs gehouden Lampionnenoptocht werd voor het eerst zonder pauze gehouden en dat beviel goed vertelde de voorzitter. Minder kinderen haakten af en dat is voor de andere deelnemers veel gezelliger. De Oranjevereniging heeft momenteel 188 betalende leden en nieuwe leden zijn dringend nodig om alle activiteiten te kunnen blijven bekostigen. Deze week kreeg de Oranjevereniging door deelname aan de Rabobank Clubkusactie nog een bedrag van € 250,74 op de rekening bijgeschreven. Koningsdag 2016 heeft als thema ‘Pretparken’ en het feest zal in het dorpshuis worden gehouden om kosten te sparen. Aftredend bestuurslid Bas Bruins blijft als vrijwilliger betrokken bij de vereniging. Met de nieuwe bestuursleden Sandra Mouw en Angela Verkade bestaat het bestuur van de Oranjevereniging nu uit 6 bestuursleden.

Foto = V.l.n.r. Scheidend bestuurslid Bas Bruins en bestuursleden Rick Vaarkamp, René den Uijl en Miranda v.d. Poel. Bestuursleden Mariska Ernsten, Sandra Mouw en Angela Verkade waren deze avond verhinderd.