Logo — Garderen

Nieuws

Eerste lustrum bos en heideloop

21 jan, 2016
Eerste lustrum bos en heideloop —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Standaard afbeelding

De weersvoorspellingen voor de dag dat de Bos- en Heideloop in Garderen zou worden gehouden waren bar en boos. Sneeuw, hagel en stormachtige wind zouden de hardlopers zaterdag 16 januari teisteren, die wilden deelnemen aan de vijfde editie van het Garderense loopfestijn. Misschien was dat de reden dat er zich voor het eerst in vijf jaar minder deelnemers meldden voor deze, inmiddels zeer geliefde, loop. Vorig jaar verschenen er 219 deelnemers aan de start, maar ondanks de slechte voorspellingen durfden toch nog 194 deelnemers het slechte weer te trotseren.

Een uur voordat het eerste startschot viel gedroeg het weer zich helemaal volgens de voorspellingen. Absoluut geen prettig vooruitzicht voor de dapperen die toch naar het loopfestijn waren gekomen. Helaas had ook het publiek het weerbericht gehoord en liet het massaal afweten. Onnodig, want de afstanden 5 en 10 kilometer werden uiteindelijk gelopen onder een stralende zon. Het weer was plotsklaps omgeslagen en ook de hevige wind was verleden tijd.

Door bosbouwwerkzaamheden in de weken voorafgaande aan de loop, waren sommige paden van het 10 kilometerparcours dusdanig slecht, dat de organisatie had besloten de gebruikelijke route te wijzigen. Noodgedwongen werd het een iets langere route, 10,7 kilometer, maar “een misschien nog wel mooiere route dan de oorspronkelijke” meende de organisatie. Traditiegetrouw zorgt deze organisatie heel goed voor de deelnemers aan de Bos- en Heideloop. Er is altijd wel iets te eten en te drinken bij de finish en de deelnemers kunnen elk jaar een kom warme soep halen in de kantine van de nabijgelegen voetbalvereniging De Veluwse Boys. Dit is trouwens tevens de thuishaven van de organiserende Loopgroep Garderen.

Van elke deelnemer werd ook een finishfoto gemaakt en men maakte met haar of zijn rugnummer ook nog eens kans op leuke prijzen. Deze worden altijd ter beschikking gesteld door de Garderense ondernemers. Sinds vorig jaar zijn de clubkampioenschappen van Loopgroep Garderen gekoppeld aan de Bos- en Heideloop. De wisselbeker voor de afstand 5 km. Mannen ging dit jaar naar Bertwin Hooijer uit Stroe. Op dezelfde afstand mocht Marieke van Beek uit Speuld haar vorig jaar gewonnen wisselbeker nog een jaartje houden. Gerda van Bleijenberg uit Uddel mocht dit jaar de wisselbeker als beste op de 10 km. Vrouwen in ontvangst nemen. Bij de Mannen 10 km. toonde Arthur Bronkhorst uit Uddel ook dit jaar weer de hij de beste is en mocht wederom de wisselbeker in de categorie Mannen 10 km. mee naar huis nemen.

Uitslag Bos- en Heideloop:
10 km. Mannen: 1. Evert Dirksen 42;28, 2. Wytze Vos 43;59, 3. Johan Pul 44;49. 10 km. Vrouwen: 1. Linda van Bemmel 49;17, 2. Sabine Wilden 53;07, 3. Grietje Mattanja Brands 53;20. 5 km. Mannen: 1. Bernard van Harn 16;36, 2. Jelle Hamersma ; 18;09, 3. Patrick Leppers 18;32. 5 km. Vrouwen; 1. Alida Hagen 22;00, 2. Inge Dijkman 22;45, 3. Marieke van Beek 24;01. 5 km. Jongens beneden 15 jr.: 1. Pascal Smit 22;36.