Logo — Garderen

Nieuws

Expositie zwart-wit portretten Mich Buschman

11 mrt, 2015
Expositie zwart-wit portretten Mich Buschman —

11 gereed 01 zww gereed 04 zww gereed

Advertentie
Ten Hulscher

Fotoclub AFV Epe is vertrouwd met het inrichten van mooie tentoonstellingen. Vele keren hebben ze de deskundigheid van topfotograaf Mich Buschman in huis gehaald. Hij weet als geen ander fotoclubleden te stimuleren. Tijd om wat terug te doen. Daarom krijgt Mich Buschman zijn ‘Grande Salon de la Photo’ aangeboden van de Eper club.

Op donderdag 12 maart a.s. is de officiële opening van deze ‘Grande Salon de la Photo’. Om 20.00 uur opent de bekende fotograaf Pim van der Maden deze tentoonstelling in het Kulturhus EGW te Epe. Prachtige grote zwart-wit foto’s gaan de uitdaging aan met het publiek. Het wordt een bijzondere avond waarin Mich, op geheel eigen wijze, een toelichting zal geven op zijn werk. Menig fotohart zal dan sneller kloppen. Een avond waar je absoluut geïnspireerd wordt.

Fotoclub AFV Epe en Mich Buschman heten iedereen van harte welkom op de opening van deze bijzondere ‘Grande Salon de la Photo’.

Achtergrond Mich Buschman:

Na vijftien jaren fulltime in het Basisonderwijs gewerkt te hebben heeft Buschman een switch gemaakt naar de fotografie. Het diploma Reportagefotograaf van de Nederlandse Fotovakschool was de opmaat voor allerlei reportages, portretsessies, maar ook architectuur- en productopnames. In 1981 startte hij als technisch redacteur bij Focus, het inmiddels 100-jarige en daarmee oudste fotomagazine van ons land. Wie kent niet zijn testrapporten? Geraadpleegd door heel fotograferend Nederland. Tien jaren later kreeg hij een baan als docent aan de Fotovakschool; parttime, zodat er genoeg tijd voor de fotografie over bleef. Voor Focus schreef hij enkele boeken, de jongste twee dateren uit 2012 en handelen over portretfotografie, zijn grote passie.

In het mooie Garderen heeft Mich Buschman een studio waar naast het fotograferen ook workshops worden gegeven. Sinds kort is hij gepensioneerd aan de Fotovakschool. Is er ineens meer tijd voor eigen werk en het maken van bijvoorbeeld een glossy, samen met enkele andere ondernemers: ‘Garderen Gastvrij’, editie twee, 2015-2016.

Het jureren heeft deze beminnelijke fotograaf altijd met veel belangstelling gedaan, o.m. voor de beroepsverenigingen en uiteraard het examenwerk van studenten.“Het verrijkt mij ook en geeft me zicht op de recente ontwikkelingen”, zegt de altijd enthousiaste Mich. “Ja, de kans om in Epe in het mooie Kulturhus te mogen komen tentoonstellen grijp ik met beide handen aan. Er komen alleen zwart-wit portretten te hangen; lekker groot. Je ziet er heel diverse modellen: mannen en vrouwen, op locatie en in mijn studio gefotografeerd, maar bij allen heb ik iets gevoeld. Er was verwondering, contact, een klik, want portretteren doe je samen”.