Logo — Garderen

Nieuws

Fam. Paauw geniet al 50 jaar van “rust, gemoedelijkheid en lange fietstochten” in Garderen

18 jul, 2019
Fam. Paauw geniet al 50 jaar van “rust, gemoedelijkheid en lange fietstochten” in Garderen —

Zo’n 50 jaar geleden zocht de familie Paauw uit De Bilt naar een geschikte camping voor hen en hun hond. De halve Veluwe werd afgezocht, maar in Garderen had de familie beet! Trouwe viervoeters waren van harte welkom bij bungalowpark Kastelenhof. De vakantie beviel hen zo goed op deze plek, dat het gezin er sindsdien bijna elk jaar teruggekomen is. Fam. Paauw strijkt neer voor koffie en gebak bij de ‘buren’ van Anastasius en ze vertellen hun verhaal.
In de serie Te gast in Garderen spreken we mensen die Garderen al jarenlang als eindbestemming hebben.

Advertentie
Ten Hulscher

Thuiskomen in Garderen

Hoewel dhr. en mevr. Paauw inmiddels in de tachtig zijn, gaan ze nog altijd met veel plezier naar de Veluwse plaats. “Het is maar een half uurtje rijden vanaf De Bilt, dus dat hebben we er graag voor over. De stacaravan staat op ongeveer 400 m2 grond die we zelf moeten bijhouden. Het is een heerlijk rustgevende plek, midden in het groen. We fietsen al jarenlang veel in deze omgeving en door de loofbossen bij Nunspeet, sinds zeven jaar op onze elektrische fietsen. Onze kinderen zijn hier letterlijk opgegroeid!” Ook dochter Wendy heeft mooie herinneringen aan de plek: “Ik kwam vanmorgen aanrijden en dacht meteen weer: dit is thuiskomen! Die rust die deze plek uitstraalt… je hoort bijna niets. Behalve dan het getjilp van vogels en een haan in de verte.”

Eigen stacaravan met persoonlijk detail

Dhr. Paauw: “In al die jaren maak je van alles mee. Zo hielden we de eerste jaren vakantie in een huisje, maar we wilden overstappen op een stacaravan. Onze kinderen trapten graag wat met de bal, maar helaas was dat één keer iets te dicht in de buurt van een aantal vrij nieuwe stacaravans. En je raadt het al: met de bal schoten ze een deuk in één van die caravans… Kort daarna gaf de eigenaar van Kastelenhof aan dat er een mooie caravan beschikbaar was die we konden bekijken en eventueel overkopen. Ongelofelijk maar waar, het was de caravan met de deuk! We hebben er maar smakelijk om gelachen en de eigenaar nooit iets over de deuk verteld… hij zit er nog in. Het heeft onze vakantiepret geen minuut verpest. We hebben Garderen in ons hart gesloten.”