Logo — Garderen

Nieuws

Garderen centraal in ‘Ons Dorp’

23 mei, 2022
Garderen centraal in ‘Ons Dorp’ —

De jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw liggen al meer dan 50 jaar achter ons. Dé reden voor ondernemer Johan Adolfs en zijn camerateam om de kijker in de wekelijkse serie ‘Ons dorp’ terug te nemen naar die tijd. Nostalgische beelden en herkenning voor de oudere garde gegarandeerd! Op 27 juni 2022 staat Garderen centraal in deze mooie dorpsserie die wekelijks uitgezonden wordt op Omroep Gelderland.

Advertentie
Deurbeslag.nl

Garderen in 1968

De dorpsfilm over Garderen is gemaakt in de zomer van 1968, in opdracht van de Nederlandse Blindenbond. De beelden geven een uniek inkijkje van het leven in het Veluwse dorp. De film werd op de markt gebracht door Plaatselijk Belang en duurde destijds ruim 39 minuten, met commentaar van Ariea ten Hulscher en tekst van Cees van Middendorp. Voor de uitzending van Omroep Gelderland moest de lengte worden ingekort naar 26 minuten, waardoor er nieuw commentaar is ingesproken door Dick Veldhuizen en Evert van Middendorp.

Uitzending ‘Ons dorp’

De serie ‘Ons dorp’ wordt al sinds maart 2022 uitgezonden op Omroep Gelderland. Elke maandag staat een nieuw dorp centraal. Op 27 juni is het de beurt aan Garderen. De uitzending is te zien om 17.20 uur en wordt daarna elk uur herhaald. Uitzendingen terugkijken kan via de website van Omroep Gelderland.