Logo — Garderen

Nieuws

Gek op bloemen: Lets bloom

20 mei, 2015
Gek op bloemen: Lets bloom —

Al van jongs af aan was het Arlette Biesemaat ‘s grootste wens om later ‘bloemenmeisje’ te worden. Die wens is uitgekomen. Al jaren werkt zij in een bloemenwinkel. Eerst in Harderwijk, waar zij zelf ook woont, en de laatste jaren bij Tuincentrum Kloezeman in Garderen. Dat zij nu zelf de trotse eigenaresse is van haar eigen bloemenwinkel ‘Lets Bloom’ in Garderen, had Arlette een half jaar geleden nog niet kunnen vermoeden.

Advertentie
Ten Hulscher

Het begon allemaal toen Albert en Marleen Kloezeman haar enige tijd geleden vertelden dat er wat veranderingen binnen het bedrijf zouden worden doorgevoerd. De bloemenafdeling van het tuincentrum zou worden opgeheven. “Zou het niets voor jou zijn om zelf een bloemenwinkel te beginnen?” was de suggestie van Albert.

Een eigen zaak. Dat was iets waar Arlette toch even over na wilde denken. Heel lang heeft dat nadenken uiteindelijk niet geduurd, want deze kans voor de creatieve bloembindster om haar eigen ideeën over bloemen ten uitvoering te brengen was te mooi om te laten lopen en een droom die uitkwam. Er stond een pand leeg aan de Koningsweg op een steenworp afstand van Tuincentrum Kloezeman.

Na een verbouwing, waar ook wat tussenwanden gesloopt werden, is er nu een royale winkelruimte ontstaan in het pand waar voorheen de Rabobank was gevestigd. Bloemen en kamerplanten zijn natuurlijk bij Lets Bloom te vinden, maar ook diverse bloempotten en vazen. Omdat Arlette rechtstreeks bij de kweker besteld, worden de snijbloemen net na de bestelling afgesneden en in Garderen bezorgd. Verser dan dat bestaat niet. Bestellen van een boeket bloemen via Fleurop is ook mogelijk bij Lets Bloom.

Desgewenst kan er via hen ook wijn, chocolade en pluchte speelgoeddieren thuis bezorgd worden. Veel klanten kennen al Arlette ‘s bedrevenheid in het bloembinden. Van elk boeketje maakt zij iets bijzonders. Arlette: “Eerst informeer ik waar de mensen van houden. Welke bloemen en kleuren zij leuk vinden. Ik maak dan even graag een boeketje van 5 als van 50 euro. Er moet evenveel aandacht aan besteed worden vind ik. Als dan de klant tevreden naar buiten gaat, dan ben ik het ook”.

Het leukst vindt Arlette het om zo veel mogelijk te werken met bloemen en planten die bij het seizoen horen. Ook geeft zij graag tips over de verzorging er van, zodat mensen zo lang mogelijk kunnen genieten van hun aankoop. Bedrijven, maar ook particulieren, kunnen een zogenaamd ‘bloemenabonnement’ nemen. Wekelijks wordt dan een fraai boeket of bloemstuk bij het bedrijf of thuis afgeleverd.

Vanaf het werk een boeket bij Lets Bloom bestellen kan natuurlijk ook. Scheelt weer wachttijd! Arlette: “Ik ben heel blij met mijn winkel en ook dat die in Garderen staat. De mensen hier maken gemakkelijk een praatje en dat vind ik leuk. Ik voel me hier op mijn gemak. Ik heb altijd gewerkt met bloemen, ook in het buitenland, en zou niets anders kunnen bedenken wat ik liever zou willen doen!”.

Lets Bloom
Koningsweg 8, Garderen
Tel. 0577 – 723141
info@letsbloom.nl