Logo — Garderen

Nieuws

Hulpmiddelen outlet De Zorgschuur

2 dec, 2014
Hulpmiddelen outlet De Zorgschuur —

Sinds november heeft Elspeet er een winkel bij en wel De Zorgschuur aan de Krommeweg 17 a. Deze outlet winkel van Hanjo Diepeveen huisvest een groot assortiment tweedehands, maar ook nieuwe hulpmiddelen om het leven van ouderen te vergemakkelijken.

Advertentie
YouTap

Door Gonny Livestroo

Diepeveen, die ook al enkele jaren een winkel voor hulpmiddelen in Garderen heeft, zag zich de laatste tijd steeds vaker geconfronteerd worden met de vraag of de hulpmiddelen die hij in Garderen verkoopt misschien ook tweedehands te verkrijgen. Dat bracht Diepeveen op het idee om een outlet winkel te beginnen in zijn eigen woonplaats Elspeet. Deze winkel is elke zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur geopend of op afspraak. Naast hoog/laagbedden – waarvan sommige compleet demontabel zijn, zodat mensen gewoon boven kunnen blijven slapen – is er een grote variëteit aan andere hulpmiddelen.

Er zijn speciale incontinentie- of decubitus(tegen doorliggen)matrassen, rollators in vele soorten en maten, douche- en toiletstoelen/krukken en diverse types scootmobielen. Zo is er een scootmobiel die volledig inklapbaar is, handig om mee te nemen in de auto. Of een scootmobiel met onafhankelijk geveerde wielophanging, wat zeer comfortabel op een hobbelige weg. Een scootmobiel bevordert de mobiliteit/zelfredzaamheid van de gebruiker, wat door de gebruiker zelf en de omgeving als bijzonder plezierig wordt ervaren.

Wie een beetje opziet tegen het rijden in een scootmobiel en het eigen risico voor de ziektekostenverzekering al heeft betaald, komt zeer waarschijnlijk in aanmerking voor gratis scootmobielles. Dit valt onder ergotherapie en is een stukje extra veiligheid voor de gebruiker. Dit is echter nog niet alles. In de winkel zijn ook kleinere hulpmiddelen zoals bloeddrukmeters, krukken, wandelstokken en verrijdbare nachtkastjes of bedleestafeltjes en niet te vergeten: diverse sta-opstoelen.

Ondanks verminderde spierkracht kun je met deze fijne stoelen, met één druk op de knop, gemakkelijk opstaan. Diepeveen heeft inmiddels zoveel contacten in deze branche, dat indien iets wat de klant wil hebben niet in De Zorgschuur aanwezig is, dat toch snel ergens anders vandaan gehaald kan worden. Soms worden overjarige, spiksplinternieuwe hulpmiddelen door de fabrikant voor een lager bedrag van de hand gedaan. Heel gunstig voor de klanten van De Zorgschuur! Alle artikelen in De Zorgschuur zijn overigens ook gewoon te huur voor korte of langere tijd.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om eens geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen om te zien wat de Zorgschuur zoal te bieden heeft.