Logo — Garderen

Nieuws

IJssalon IJstijd kiest voor 100% bewust ambachtelijke ijsbereiding

27 mrt, 2015
IJssalon IJstijd kiest voor 100% bewust ambachtelijke ijsbereiding —

Woensdag 18 maart jongstleden heeft de officiële keurmerken-overhandiging plaatsgevonden bij IJssalon IJstijd in Garderen. IJstijd heeft hiermee de primeur voor Gelderland.

Advertentie
Deurbeslag.nl

“Een ambachtelijk bereid product van eigen bodem. De consument van vandaag wil weten wat hij eet”, aldus Reinier Luth en Hans Meiling, eigenaren van de IJstijd-formule. “Wij zijn trots op deze onderscheiding, want het geeft aan dat wij werken met 100% eerlijke grondstoffen en producten. Er zijn teveel voorbeelden van allerlei producten waarmee geknoeid is, ook op de etiketten.”

Een keurmerk vertelt een verhaal en helpt de consument bij het maken van zijn keuze. Ook de vestigingen Beekbergen en Voorthuizen worden volgende week voorzien van de drie keurmerken:

100% NL melkproduct
IJssalon IJstijd maakt voor de productie van haar melk-/roombasis gebruik van uitsluitend in Nederland geproduceerde melk;
100% NL suiker
IJssalon IJstijd maakt voor de productie van ijs-basismixen (melk-/room- en sorbet-basismix) gebruik van uitsluitend in Nederland geproduceerde suiker;
CO2 Bewust Ingekocht
IJssalon IJstijd kiest bewust ervoor haar ambachtelijk ijsgrondstoffen te laten aanleveren middels één stop. Vanuit CO2 milieu oogpunt kunnen we dus stellen dat deze ijssalon MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) nastreeft.