Logo — Garderen

Nieuws

Inzet voor Garderen beloond

17 mei, 2016
Inzet voor Garderen beloond —

Dagelijks zetten tientallen vrijwilligers zich in voor verenigingen en organisaties in Garderen en omgeving. Zonder eigenbelang en met hart voor de samenleving. Sommigen van hen worden op de dag vóór Koningsdag in het zonnetje gezet tijdens de zogenoemde ‘lintjesregen’. De gemeente Barneveld heeft voor jongeren tussen 6 en 25 jaar de Jan van Schaffelaarpenning in het leven geroepen, als dank voor hun inzet voor de gemeente. Rick Vaarkamp (21) ontving op 26 april 2016 deze bijzondere onderscheiding en vertelt over zijn dag.

Advertentie
Standaard afbeelding

“Op 26 april ging ik ‘s morgens vol goede moed naar het gemeentehuis van Barneveld, gewapend met mijn camera. Mijn vader (die bij de gemeente werkt) vroeg me om foto’s te maken tijdens de lintjesregen, omdat degene die dit normaal gesproken doet, verhinderd was. Een leuke uitdaging die ik natuurlijk aannam, want ik hou ervan om foto’s te maken bij evenementen in Garderen en omstreken.

Voor het Oude Raadhuis stond mijn vader, wachtend op mij. Handig, want hij wees een kamertje aan waar ik mijn tas en jas kwijt kon – en waar ik meteen even moest blijven wachten. Bij het naar buiten gaan, zag ik mijn moeder en broertje koffie pakken…Vreemd, wat doen zij hier? Iets verderop zag ik zelfs mijn opa en oma… en mijn andere opa en oma. Toen wist ik meteen: ik hoef hier geen foto’s te maken, dat was een goede smoes!”

Geëerd met de Jan van Schaffelaarpenning

“Na een warm welkom in het Oude Raadhuis, gingen we naar de raadszaal waar de lintjes werden uitgereikt. Ik nam plaats op de stoel waar mijn eigen naambordje bij stond, waarna de burgemeester iedereen af ging voor de koninklijke onderscheidingen. Als laatste was ik aan de beurt en kreeg ik uit de hand van de burgemeester de Jan van Schaffelaarpenning én een ballonvaart over de regio, namens de Stichting Fonds 1845 Barneveld. Reden voor deze onderscheiding is mijn vrijwilligerswerk voor Oranjevereniging Garderen, Vakantie Bijbel Week Garderen, Rock Solid Garderen, Zwem & Poloclub Triton Putten en MTC Wardlo uit Garderen. Ik houd met name de websites en sociale media van deze verenigingen bij, maar ik zit ook in het bestuur van de Oranjevereniging en ik geef tienerclub bij de Gereformeerde Kerk Garderen.

Het was bijzonder om deze dag mee te maken en ik ben blij met de eervolle penning!”

Uitreiking Jan van Schaffelaarpenning

Jan van Schaffelaarpenning

Foto’s: Niek Vaarkamp