Logo — Garderen

Nieuws

Johannes Fontanus College wint zilveren Schoolkantine Schaal

19 jun, 2018
Johannes Fontanus College wint zilveren Schoolkantine Schaal —

Het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld heeft een zilveren Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Zij hebben laten zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Advertentie
Standaard afbeelding

Gezonde uitstraling, gezonder aanbod

Het JFC heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Snacken volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine