Logo — Garderen

Nieuws

Kennismakingsavond voor zanglustigen in regio

12 aug, 2015
Kennismakingsavond voor zanglustigen in regio —

Door: Gonny Livestroo. Nieuw interkerkelijk ‘Garder mannenkoor’ organiseert kennismakingsavond voor zanglustigen in regio.

Advertentie
Standaard afbeelding

Enige maanden geleden, om precies te zijn op 28 april 2015, heeft in Harskamp de oprichtingsvergadering plaatsgevonden van het ‘Garder Mannenkoor’. Voor deze naam heeft het oprichtingsbestuur gekozen, omdat de repetities van het nieuwe interkerkelijke koor zullen worden gehouden in Kerkelijk Centrum De Rank van de Hervormde Kerk aan de Mazenhofstraat 4 in Garderen. Op maandag 7 september 2015 worden alle zanglustige heren uit de regio door het bestuur van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen op de kennismakingsavond die tevens in De Rank wordt gehouden en om 19.30 uur begint.

De vijf leden van het oprichtingsbestuur en de dirigent zijn allemaal afkomstig uit dorpen rondom Garderen. Voorzitter Johan Horst woont in Uddel, secretaris Teunis ter Maten in Harskamp, penningmeester Gerard Frens in Elspeet, algemeen lid Maas van de Haar in Wekerom, adjunct-voorzitter Johan de Vos in Barneveld en de dirigent van het koor, Sjaak van Wijngaarden jr., in Lunteren.

De reden om te kiezen voor Garderen als repetitieplaats is gelegen in het feit dat Garderen voor hen allemaal mooi centraal ligt en mede daardoor ook uitstekend geschikt als thuisbasis voor het regionale koor dat zij voor ogen hebben. De bestuursleden en de dirigent zijn zangvrienden en zingen in verschillende samengestelde zangkoren in de omgeving.

Hun hart gaat echter, geven zij eerlijk toe, toch uit naar een koor dat enkel uit mannelijke leden bestaat. Van Wijngaarden: “We hopen een leuke, enthousiaste club mensen bij elkaar te krijgen uit de hele regio die gaan voor gezelligheid, maar zeker ook voor kwaliteit. Muziek is kunst. Muziek moet je raken. Met muziek kun je, door de wijze van vertolking, iets bereiken wat je met woorden niet kunt. De meeste samengestelde koren oefenen een paar maal met elkaar en geven dan een uitvoering. Wij willen echter veel vaker zingen. Wij repeteren daarom elke week op maandag van 19.45 uur tot 21.45 uur en van september tot en met mei en streven op termijn naar meerdere uitvoeringen per jaar”.

Het Garder Mannenkoor is niet aan een bepaalde kerk gebonden en dat is ook geen vereiste om lid te worden, maar de bestuursleden en dirigent hebben allemaal wel een christelijke achtergrond. Het repertoire van het koor zal dan ook voornamelijk bestaan uit psalmen, geestelijke en vaderlandse liederen.

Het oprichtingsbestuur en dirigent Van Wijngaarden jr. hopen van harte dat mensen vanaf 16 jaar, die net zo graag zingen als zijzelf, zich bij hen zullen aansluiten om dit nieuwe interkerkelijke en regionale koor tot een succes te maken. Voor nadere informatie over het koor kan men bellen naar voorzitter Johan Horst, tel.: 06-13852542, dirigent Sjaak van Wijngaarden jr. tel.: 06-83248085 of mailen naar: info@gardermannenkoor.nl