Logo — Garderen

Nieuws

Kerstconcert bij 15 graden

23 dec, 2015
Kerstconcert bij 15 graden —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Standaard afbeelding

Tradities zijn er om in stand gehouden te worden en daarom verzorgde de fanfare van muziekvereniging Tot Ons Genoegen uit Garderen, ondanks het dalende ledenaantal, toch weer een sfeervol Kerstconcert in Woon/Zorgcentrum Dr. Kruimelstaete in Garderen.

Om het publiek in de stemming te laten komen, opende de fanfare deze avond met Winter wonderland. Dat was gezien de buitentemperatuur van zo’n 15 graden Celsius wel even nodig om het aanwezige publiek er van te doordringen dat het toch werkelijk winter is. Evengoed kwam de stemming er al heel snel in, ook door het gezamenlijk zingen van Kerstliederen, en deed de temperatuur buiten er niet meer toe. Ook het Kerstverhaal, voorgelezen door lady-speaker Jolanda Schoemaker, droeg bij tot de ‘echte’ Kerstsfeer. Net zoals het gedicht dat Schoemaker’s dochter Marjolein, tevens voorzitter van de muziekvereniging, voordroeg “ter bemoediging” zoals zij zei “in deze angstige tijd”. Hiermee doelend op de grote problemen die momenteel het nieuws bepalen.

Ondanks het feit dat de fanfare kampt met onderbezetting wisten zij, met de hulp van een tweetal collega’s van een naburige muziekvereniging, toch een prima prestatie neer te zetten. Openbare optredens kan de muziekvereniging tegenwoordig in veel gevallen  niet meer verzorgen. Dit tot groot verdriet van de Garderense bevolking die toch liever muziekvereniging tot Ons Genoegen voor de Sinterklaas- of lampionnenoptocht uit ziet lopen. Door het geringe aantal leden is dit praktisch onmogelijk geworden. Het is dan wel wat sneu als het publiek het bij een concert als dit een beetje laat afweten. De opkomst was niet echt optimaal te noemen. Ook voorzitter Jan-Willem Bakkenes van de Dr. Kruimelstichting, de stichting die de muziekvereniging jaarlijks uitnodigt om een concert te verzorgen in het Woon/Zorgcentrum, betreurde dit feit. Bakkenes: “Jammer dat er niet zo veel mensen zijn dit keer. Zulke ‘bevlogen’ muzikanten verdienen beter”.