Logo — Garderen

Nieuws

Make-a-wish vervult Leendert’s wensen

27 jul, 2015
Make-a-wish vervult Leendert’s wensen —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Deurbeslag.nl

Dat het maandag – vlak voor het begin van de zomervakantie van de Prins Bernhardschool – een spannende dag zou worden, wist de 6-jarige Leendert Groeneveld uit Garderen al wel. Dat had zijn moeder hem de dag er voor verteld. Dat het hele gezin dankzij de stichting Make-A-Wish deze dag op Texel zou eindigen voor een vijfdaagse vakantie was echter iets dat ook voor zijn ouders, broer en zus als een complete verrassing kwam.

Wie Make-A-Wish (MAW) een seintje heeft gegeven dat het gezin Groeneveld, en dan met name Leendert, een moeilijk tijd doormaakte is niet bekend, maar duidelijk is wel dat iemand hen een plezier wilde doen. Vorig jaar maart werd duidelijk dat de ‘hangerigheid’ van de toen 5-jarige Leendert een oorzaak had. Er werd, na onderzoek in het ziekenhuis, een kwaadaardige tumor achter zijn oog ontdekt. Er volgde een zware tijd van operatie, chemokuren en radiotherapie. Vlak voor de herfstvakantie vorig jaar kwam het goede nieuws dat Leendert geen chemokuur meer hoefde te ondergaan. Wel wordt er nog elke 3 maanden een MRI-scan gemaakt en moet hij elke 6 weken voor controle terugkomen. Het herstel van Leendert gaat tot nu toe met kleine stapjes. Hij is nog lang niet het energieke jongetje van voor zijn ziekte. Geen wonder dat één van de wensen die hij opgaf, toen de dames van MAW de wensen van het gezin kwamen inventariseren, “een eindje fietsen” was. Op een motor zitten en zwemmen stonden ook op zijn lijstje. De dames noteerden alles. Tot en met de voorkeur voor wat betreft het eten van Leendert ‘s familie aan toe.

Vlak voor de zomervakantie van de basisschool was het dan zo ver. Leendert ‘s vader had een week vrij moeten vragen en het gezin kreeg instructies van wat er bij het koffers inpakken absoluut meegenomen moest worden. Maandagmorgen mocht Leendert eerst zijn klas trakteren op de door de dames van MAW meegebrachte lekkernijen. Toen de politiesirene opeens wel heel dichtbij school kwam, mocht Leendert, toch wel wat gespannen door alle aandacht, op de politiemotor plaatsnemen. Daarna ging hij met zijn broer en zus in de, eveneens aanwezige, politie-auto voor een razende rit over de snelweg. Hun ouders, Henk en Brandina Groeneveld, werden intussen thuis opgehaald met een luxueuze, meterslange zilverkleurige limousine. Deze ‘limo’ bracht hen naar Restaurant Zondag, vlak bij Garderen, waar een heerlijke taart voor het gezin klaarstond. Het duurde nog even voordat hun kroost ‘uitgeraast’ was, maar daarna konden ze samen genieten van de traktatie. Via een kartbaan in Loosdrecht, “geweldig!” vonden de kinderen dat, bracht de ‘limo’, die zelfs kinderchampagne in de koeling had staan, hen tenslotte naar de veerboot naar Texel. Hier namen de dames van Make-A-Wish afscheid van het vijftal.

Leendert Make-A-Wish (26)

Op Texel aangekomen bracht een taxi hen naar Vakantiepark De Sluftervallei, waar werkelijk alles voor het gezin geregeld bleek te zijn. Elke morgen werd een heerlijk ontbijtje bij de bungalow bezorgd. Waar ze wilden luchten, mocht het gezin zelf bepalen, ook daar was een budget voor. Tevens was er elke avond voor hen een tafel gereserveerd in het restaurant van het vakantiepark. De wens met de motor was al vervuld, maar op Texel gingen ook Leendert ‘s andere wensen in vervulling. Elke dag even zwemmen in het zwembad van het park en ook heeft hij gefietst op het eiland. Moeder Brandina: “Het was soms heuvel op en heuvel af en het viel hem best wel een beetje tegen. We zijn onderweg vaak gestopt om hem uit te laten rusten, maar evengoed waren we stomverbaasd over de energie die hij deze week had. We aten ‘s avonds al om 5 uur en dan zat hij soms al bijna te slapen boven zijn bord en ging daarna gelijk naar bed, maar evengoed deed hij overdag van alles. Ongelofelijk!”.

Vrijdags werd het gezin na de terugtocht met de veerboot weer opgewacht door dezelfde vrouwelijke chauffeur met de ‘limo’ die hen ook naar Texel gebracht had. Deze bracht hen voor het avondeten eerst nog even naar ‘Het Terras’ op De Beek in Ermelo. De chauffeur die met hen meeat mocht gerust ook wel bij hen blijven logeren vond Leendert. Zijn moeder verdenkt hem echter van het feit dat het hem meer om die mooie auto voor de deur te doen was!

Het hele gezin heeft intens genoten van de onverwachte vakantie. “Ik zou nog wel 10 weken willen blijven op Texel” verzuchtte Leendert na afloop en de andere gezinsleden waren het daar roerend mee eens.