Logo — Garderen

Nieuws

Motorclub Warldo bestaat 15 jaar

25 mrt, 2015
Motorclub Warldo bestaat 15 jaar —

Je leest en hoort de berichtgeving over bijvoorbeeld No Surrender, Satudarah of Hells Angels en je zou bijna vergeten dat er ook nog leuke motorclubs in Nederland bestaan. Motorclubs waar niemand last van heeft en waar de leden gewoon genieten van hun grote hartstocht: het motorrijden. Een van die motorclubs is motor toerclub Wardlo in Garderen die binnenkort haar 15-jarig bestaan viert.

Advertentie
Ten Hulscher

Gonny Livestroo

Ter ere van deze ‘verjaardag’ worden op zondag 15 maart tussen 12.00 en 16.00 uur alle motoren van de leden gecheckt op de belangrijkste veiligheidspunten. Nu is het bijzondere van mtc Wardlo dat niet alleen de eigen leden profiteren van deze gratis check up, die wordt uitgevoerd door de experts van Kommer Motorparts, maar dat ook andere motorrijders uit Garderen en omgeving hier gebruik van mogen maken.

Zij worden door de jarige motorclub van harte uitgenodigd om aan de Oud Milligenseweg 39 in Garderen hun motor te laten controleren. En dat is, evenals de koffie deze dag, geheel kosteloos. Tijdens deze dag is men in de gelegenheid om, zoals het bestuur het zelf zo mooi omschrijft: “kennis te maken met de motorclub en iets van de sfeer te proeven bij de leukste, maar zeker de enigste motorclub in Garderen”

. De Garderense motorclub bestaat uit een zeer gemêleerd gezelschap: mannen, vrouwen, jong en oud en met een grote verscheidenheid aan motoren. Dat is juist wat deze motorclub zo leuk maakt, vinden desgevraagd het oudste en het jongste lid van de club: Fred Koster en Marco Heimgartner. Beide geboren en getogen in Garderen maar hier niet meer wonend, blijven zij op deze manier toch verbonden met hun geboorteplaats en de mensen waarmee zij zijn opgegroeid.

Koster is lange tijd lid geweest van een motorclub in Apeldoorn, maar is toch weer teruggekeerd naar zijn ‘roots’. Koster: “De club in Apeldoorn was ook echt een fijne club hoor. Ze hebben me enorm gesteund na de dood van mijn vrouw, maar toen ik weer een poosje in Garderen woonde, klikte het weer enorm met de mensen die ik nog van vroeger kende van het motorrijden en tja… Garderen blijft toch trekken”.

Beide hebben familie in Garderen wonen en dat is natuurlijk een reden om Garderen niet links te laten liggen, maar dat ze allebei toch een duidelijke voorkeur hebben om motor te rijden bij deze Garderense club is, zoals Marco het verwoordt: “de ongedwongenheid waarmee de leden met elkaar omgaan”. Marco: “Jong en oud, iedereen babbelt met elkaar. Het onderlinge contact is heel goed. Leuk vind ik ook de verschillende motoren van de leden”.

Omdat er inmiddels toch al diverse jongere leden verhuist zijn en geen lid meer van de club zijn zou Marco het ook leuk vinden als er tijdens de dag dat de check ups plaatsvinden ook wat jongeren zouden komen kijken. Marco: “Als je wilt kun je 22 maart, tijdens de eerste rit van dit seizoen, ook al gratis met ons meerijden”. Voorafgegaan door de ‘veurieër’, de voorrijder dus, worden tijdens het motorseizoen de mooiste ritten gemaakt in binnen- en buitenland. Daarnaast worden ook andere activiteiten georganiseerd zoals workshops en stedentrips. Voor meer info: www.wardlo.nl of op facebook.com/MtcWardlo.