Logo — Garderen

Nieuws

Nieuwe items bij comforthulp.nl

2 apr, 2014
Nieuwe items bij comforthulp.nl —

De in 2012 door Hanjo Diepeveen gestartte winkel Comforthulp.nl aan de Dorpsstraat 25 is inmiddels al een vertrouwd gezicht voor de inwoners van Garderen en omgeving. De meesten hebben er inmiddels ook wel eens een kijkje genomen en weten wat er zoal te koop is aan handige hulpmiddelen om het dagelijkse leven van een oudere of gehandicapte zoveel mogelijk te vergemakkelijken. Nieuw in het assortiment zijn de zogenaamde personenalarmeringssystemen en de scootmobiel met onafhankelijke wielophanging.

Advertentie
YouTap

De meeste mensen kennen de alarmeringssystemen wel van een zorginstelling of van mensen thuis die zo’n installatie lenen van een zorginstelling of huren van een zorgwinkel. Deze alarmeringssystemen, waarschuwen derden wanneer diegene die het alarm activeert, om welke reden dan ook, hulp nodig heeft. Bij Comforthulp.nl zijn ze echter voor iedereen gewoon te koop. Er zijn hals-, pols- en tafelzenders die na een lichte druk het alarm doen afgaan.” Bij de halszender kan zelfs nog een drukverlichter geplaatst worden om de bediening nog gemakkelijker te maken. Om de juiste persoon te alarmeren zijn er 2 manieren waarop dat kan gebeuren.

De zenders hebben allemaal een bereik van zo’n 50 meter en de eerste manier is om het dichtstbijzijnde huis te alarmeren. Zeer geschikt om bijvoorbeeld een naast wonend familielid te waarschuwen. Is de afstand groter tussen hulpvrager en diegene die gewaarschuwd moet worden, dan wordt een telefoonkiezer geplaatst. Deze kiest, na het indrukken van het alarm, het ingestelde telefoonnummer met een maximum van 6 nummers. Bij het valalarm duurt het ca. 10 seconden voordat het alarm afgaat en kan voor die tijd ook weer zelf uitgeschakeld worden. Overigens kunnen meerdere alarmen in huis op dezelfde zender worden aangesloten. En een tafelalarm kan behalve op tafel of nachtkastje ook bij de voordeur geplaatst worden om alarm te slaan bij onraad. Toch een veilig idee voor mensen die alleen wonen.

Nu het weer voorjaar wordt willen de meeste mensen weer graag zo veel mogelijk naar buiten. Een onafhankelijk geveerde wielophanging bij een scootmobiel zorgt daarbij voor zoveel comfort dat zelfs een hobbelig bospad geen enkel probleem meer is. Deze scootmobiel is er in 3 types: 10, 15 en 20 kilometer. Een wat hogere snelheid van de scootmobiel kan trouwens door een meefietsende partner als bijzonder prettig worden ervaren. Deze nieuwe scooter is nu verkrijgbaar bij Comforthulp.nl, evenals een volledig inklapbaar exemplaar en uiteraard nog diverse andere modellen. Tot slot het feit dat veel artikelen bij Comfort.nl niet alleen te koop, maar ook te huur zijn zoals: sta-op fauteuils, rolstoelen en hoog laagbedden. Kortom: een verrassende winkel: een kijkje waard!

Door Gonny Livestroo