Logo — Garderen

Nieuws

Nieuwe winterverlichting in Garderen

29 nov, 2019
Nieuwe winterverlichting in Garderen —

Sinds afgelopen week hebben jullie de nieuwe winterverlichting al zien staan. Op de Putbrink, tegenover de Hervormde Kerk en de IJstijd staan nu prachtige verlichte “kerstbomen”. De Garderense Ondernemers Vereniging is dan ook blij met de vele positieve reacties die we hierover hebben mogen ontvangen.

Advertentie
Ten Hulscher

Deze verlichting is de vervanger voor de kerstklokken in de palen. Deze kerstklokken werden gehuurd en het contract was ten einde. Daarnaast was er een ergernis in het dorp dat veel van de lantaarns niet aan werden gezet waardoor het effect minimaal was. Een goede reden om eens kritisch te kijken naar iets nieuws en anders.

De palen, waar in het voorjaar en de zomer de bloembakken prachtig in bloei staan, wordt ook volgend jaar weer verzorgd door onze plaatselijke hoveniers – uiteraard in opdracht van de GOV. Deze prachtige bloemenzee wordt elk jaar enorm gewaardeerd door zowel inwoners als de toerist. Rond half juni is besloten, wanneer de viooltjes in volle bloei staan en deze plaats maken voor nieuwe planten, deze te schenken aan de bewoners van de Kruimelstaete.

Voor volgend jaar is de bedoeling om de winterverlichting langzaam verder uit te breiden, waardoor we een steeds mooier dorp in de winter worden.