Logo — Garderen

Nieuws

Noodlijdende muziekvereniging laat publiek genieten

23 jun, 2015
Noodlijdende muziekvereniging laat publiek genieten —

Het aantal leden van muziekvereniging Tot Ons Genoegen (T.O.G.) is dramatisch gedaald tot een krappe twintig muzikanten, maar met behulp van een zestal gastspelers van prijzenwinnende muziekvereniging Excelsior uit Harskamp blijkt de vereniging toch nog steeds in staat te zijn haar publiek een leuke avond te bezorgen.

Advertentie
YouTap

Geen rijen stoelen dit keer bij het afgelopen zaterdag gehouden Lenteconcert van T.O.G. De organisatie had de ongezellige sportzaal van dorpshuis De Koepel weten om te toveren tot een sfeervolle ruimte met zitjes, kaarsjes en bloemen. Het thema van de avond was ‘Memories’.

Elk stuk dat gespeeld werd door drumband, fanfare of door deze twee gezamenlijk was ooit al eens eerder door hen tijdens een concert ten gehore gebracht. Het openingsstuk met eveneens de naam ‘Memories’ bijvoorbeeld, een arrangement van T.O.G.-dirigent Joop Donders, werd gespeeld bij een van de in het verleden georganiseerde Taptoes in Garderen.

Jubilarissen waren er ook deze avond. Wil Heimgartner is 12,5 jaar lid van de vereniging, Hans Kroon en de niet aanwezige ex-dirigent van T.O.G. Jan Hendriks 25 jaar en Johan Kommer (’63) maar liefst 40 jaar. Vooral het stuk ‘Maritiem op het water’ bleek, wat het publiek betreft, een schot in de roos te zijn. Voor deze gelegenheid hadden enkele leden van de vereniging zichzelf ‘omgeschoold’ tot zeemanskoor. Met liedjes als: ‘de Zuiderzee ballade’, ‘Als de klok van Arnemuiden’ en ‘Zorrug dat je er bij komt..’, wisten zij de sfeer er prima in te brengen.

Voorzitter Marjolein Schoemaker was na afloop van het concert dan ook meer dan tevreden. Schoemaker: “Het was superleuk. Moeten we vaker doen. Voor ons is het fijn om een doel te hebben om naar toe te spelen. Leuk dat de zaal zo reageerde. Dat we mensen meekrijgen in ons eigen enthousiasme voor de muziek. Dat we dat kunnen overdragen. Dat is hetgeen waar we het voor doen!”.