Logo — Garderen

Nieuws

Odd and Old opent binnenkort haar deuren

18 nov, 2015
Odd and Old opent binnenkort haar deuren —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Standaard afbeelding

Zeer binnenkort is Garderen een winkel rijker. Aan de Putterweg, in een ruime loods achter Kommer Motorparts, opent ‘Odd and Old’ namelijk op 1 december 2015 haar deuren. Het woord old zal iedereen duidelijk zijn. Odd is minder bekend, maar staat o.a. voor: uniek, ongewoon en curieus en dat zijn ook de juiste woorden voor de spullen die hier nu en in de toekomst verkrijgbaar zullen zijn.

Eigenaar Paul Zierfuss: “Bij ons worden alleen spullen verkocht die lang geleden in Nederland verkrijgbaar waren of die afkomstig zijn uit het buitenland. Mensen denken nu misschien dat wij een soort kringloopwinkel zijn, maar dat zijn wij beslist niet. De spullen die hier nu staan en ook de spullen die we in de toekomst uit Engeland halen zitten in het hogere segment. Het zijn unieke voorwerpen waarvan er geen 13 in een dozijn gaan. Het gaat om oude kasteeltafels, zilverwerk, kristal (glaswerk maar bijvoorbeeld ook inktstellen), serviezen, oud linnengoed en borduurwerk, religieuze voorwerpen, tuinornamenten, spiegels en bijzondere kleinmeubelen, maar ook sieraden en horloges.

Alles wat bijzonder of apart is hoort hier thuis. Er is bijvoorbeeld net een grammofoonmeubeltje binnengekomen, gemaakt door de Engelse firma Gilbert en ook een oude halbank, eveneens uit Engeland, die er nog pico bello uit ziet. Een voorbeeld van iets curieus dat we hier hebben is het dashboard van een Rolls-Royce Phantom. Juist naar dat soort bijzondere dingen gaan we op zoek. Mooie, leuke of zeldzame voorwerpen voor ieders smaak”. Als mensen zelf iets leuks te koop hebben is Zierfuss zeker geïnteresseerd, maar hele inboedels opkopen is niet zijn bedoeling. Alleen unieke voorwerpen, en dat kunnen ook bijzondere verzamelingen zijn, komen in aanmerking.

Het is de bedoeling dat het aanbod zo aantrekkelijk is, dat mensen regelmatig een kijkje komen nemen. Momenteel is het assortiment nog niet zo groot, maar er wordt hard gewerkt aan uitbreiding van het aanbod. Overigens staan in de loods ook een aantal nieuwe tafels die gemaakt zijn van oud hout.Van dit hout kunnen bijvoorbeeld ook kastjes en dergelijke gemaakt worden. Om extra leven in de brouwerij te brengen, biedt Zierfuss daarnaast particulieren de mogelijkheid om bij ‘Odd and Old’ hun overbodige spullen aan de man te brengen. Dit kan door middel van het per maand huren van een of meerdere vitrines in het pand. Om een idee te krijgen: een stelling is 2 meter hoog, 1 meter breed en een halve meter diep.

Kostbare voorwerpen kunnen getoond worden in afsluitbare vitrinekasten en natuurlijk is het pand goed beveiligd. Zierfuss: “Mensen mogen verkopen wat zij zelf willen. De enige voorwaarde is dat de spullen niet aanstootgevend of discriminerend zijn”. Inmiddels zijn er al een redelijk aantal vitrines gevuld en nodigt ‘Odd en Old’ iedereen van harte uit om vanaf 1 december een kijkje te komen nemen.

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag van 10.00u – 18.00u