Logo — Garderen

Nieuws

Chefkok schrijft positieve recensie Restaurant De Bonte Koe

22 feb, 2016
Chefkok schrijft positieve recensie Restaurant De Bonte Koe —

Door: de redactie

Advertentie
YouTap

Sinds januari 2016 is het een terugkerend onderdeel in de Barneveldse Krant: de recensie van een restaurant uit regio Barneveld door chef-kok Huub Oudshoorn. Op zijn zoektocht naar culinaire pareltjes in dit deel van de Veluwe, brengt hij elke twee weken een recensie uit. Op vrijdag 12 februari 2016 was het de beurt aan Restaurant ‘De Bonte Koe’.

Wie is Huub Oudshoorn?

De in Voorthuizen woonachtige chef-kok Huub Oudshoorn werkte jarenlang als productpromotor. In die functie gaf hij voorlichting aan allerlei bedrijven, ambassades en zelfs het Koninklijk Huis. Doel was om de export en consumptie in de vlees-, ei- en kipsector te verhogen en mensen te leren hoe zij moeten omgaan met deze producten. Met die boodschap kwam Huub Oudshoorn regelmatig in de publiciteit en kreeg hij landelijke bekendheid. Zo zat hij in een televisieprogramma van Linda de Mol en verzorgt hij al jaren de barbecues en lunches van de Eerste en Tweede Kamer, een dag voor het zomerreces. Oudshoorn is bovendien benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Culinaire hoogstandjes van ‘De Bonte Koe’

In de positieve recensie – het restaurant krijgt vier van de vijf ‘toques’ – worden een aantal bijzondere kenmerken van ‘De Bonte Koe’ genoemd. De keuze voor lokale producten wordt daarbij gewaardeerd door Oudshoorn. Een eerste, opvallende eyecatcher is molen De Hoop, nabij het restaurant. De molen is nog altijd actief en levert meel voor het pannenkoekenbeslag dat in het restaurant gebruikt wordt. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan het speciale tafelbronwater dat geserveerd wordt, afkomstig uit een Garderense bron van 34 meter diep. Ook de wildgerechten die de chef-kok voorgeschoteld krijgt, worden uitgebreid besproken. Met als hoogtepunt de saus die bij het wild geserveerd wordt. Oudshoorn in de recensie: “De saus is er één uit duizenden. Je proeft dat dit absoluut niet uit één of ander pakje kan komen. Dit is echt vakmanschap!” Lees de gehele recensie van chef-kok Huub Oudshoorn hier.