Logo — Garderen

Nieuws

Regen geen belemmering klompentocht

28 sep, 2015
Regen geen belemmering klompentocht —

Door Gonny Livestroo.

Advertentie
Standaard afbeelding

Het eerste deel van de op 19 september gehouden Klompentocht Garderen was werkelijk bar en boos. Het water stond de deelnemers echt in de klompen tijdens de hoosbuien onderweg. Na de rustpauze bij de familie Pluim aan de Hoge Boeschoterweg werd het beter en konden de 60 deelnemers pas echt gaan genieten van de wandeling met een lenge van ongeveer 10 kilometer.

De organisatie van de tocht zoekt hij het uitzetten van de route vooral naar de meest mooie plekjes in en om Garderen. Bewust ook in het dorp want, vindt zij, de mensen in Garderen en de dagjesmenssen die het dorp bezoeken, moeten ook iets leuks te zien krijgen. De Klompentocht wordt, uiteraard, gelopen op klompen.

De organisatie vindt het echter ook leuk als deelnemers zich kleden zoals in de tijd dat er nog veel op klompen gelopen werd. Het echtpaar Alie en Peter van Lagen voldeed het meest aan dit plaatje en mocht een prijs voor ‘origineelste echtpaar in ontvangst nemen. Proberen om een net even andere klompentocht te organiseren is ook een streven van de organisatie. Bewegwijzering met ‘aanwijsklompjes’, een bijzondere ontvangst na afloop van de klompentocht en een heerlijk Hollands buffet bij Restaurant Ons Lagerhuys draagt daar zeker toe bij.

Op de ‘aanwijsklompjes’ die de juiste richtig aangeven, staan regels uit bekende liedjes van vroeger. Het idee erachter is dat mensen gaan zingen onderweg. De organisatie constateerde tijdens de tocht dat dit ook werkelijk gebeurde. De deelnemers vinden dit extraatje onderweg gewoon echt leuk en gezellig.

Ondanks de regen kwamen er zelfs ‘s morgens nog aanmeldingen binnen voor de tocht. Het aantal deelnemers is toegenomen ten opzichte van vorig jaar vertelde de organisatie en zij mocht na afloop van de tocht dan ook veel complimenten in ontvangst nemen voor de prachtige route en de uitstekende organisatie.

Uitslag klompentocht Garderen
Origineelste echtpaar: Alie en Peter van Lagen, Garderen
Mooiste klompen: Kees van der Steeg, Elspeet (met afbeelding van molen van Kootwijkerbroek!) naar eigen zeggen
Mooiste groep: Teuny en Lydia Bouwman, Garderen