Logo — Garderen

Nieuws

Schilderijen van Hollandse Meesters komen tot leven in zand

13 apr, 2018
Schilderijen van Hollandse Meesters komen tot leven in zand —

Alweer voor de tiende keer vindt het ’t Veluws Zandsculpturenfestijn plaats. Dit jaar met het thema ‘Hollandse Meesters’, waarbij bekende schilderijen en tekeningen van Hollandse Meesters zijn uitgebeeld in zand. Stuk voor stuk zorgen alle zandbeelden, zowel binnen als buiten, dat de schilderijen én het doen en laten van bekende kunstschilders zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Jan Steen en Frans Hals op ’t Veluws Zandsculpturenfestijn tot leven komen.

Advertentie
YouTap

Van Oranjes tot het Melkmeisje

Ook als u geen frequent museumbezoeker bent, is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn een aanrader. Maak kennis met de Oranjes en de architectuur uit de 17e eeuw of het Melkmeisje van Vermeer. Of zie hoe het leven er vier eeuwen geleden uitzag en kijk binnen bij huiskamers en kroegen van zand, die op een grappige manier verwijzen naar de Nederlandse schilder Jan Steen. Laat u verrassen door leuke weetjes, maak een selfie bij één van de zelfportretten van de schilders, bekijk een atelier uit vroegere tijden en loop langs etalages waar achter het glas verschillende bedrijven schuilgaan. Van weverij tot lijstenmaker en etsendrukker. En… dat allemaal van zand!

Combineer zandkunst met schilderkunst

Wilt u het vergelijken met het echte schilderij? Naast veel zandsculpturen vindt u op terrein ook een expositieruimte waarin u zich waant in het Rijksmuseum. Hier hangt ook de Nachtwacht op ware grootte (maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter). Ook andere schilderijen van Hollandse Meesters uit de 17e eeuw, die u normaal gesproken alleen musea kunt bewonderen, zijn te zien in de expositieruimte. Kunstschilder Jacob Tuijn uit Emmen heeft alle schilderijen tot in detail nageschilderd.

Algemene informatie

Het festijn is geopend vanaf 13 april t/m 27 oktober 2018, van maandag t/m zaterdag (zondags gesloten). Meer informatie en de toegangsprijzen vindt u op www.zandsculpturen.nl

Adres:
’t Veluws Zandsculpturenfestijn
Oude Barnevelderweg 5
3886 PT Garderen
zandsculpturen.nl