Logo — Garderen

Nieuws

Shop4Nop: eerste ruilwinkel in Garderen

4 nov, 2014
Shop4Nop: eerste ruilwinkel in Garderen —

Woensdag 12 november opent de eerste ruilwinkel ‘Shop4Nop’ haar deuren aan de Buurtstraat nummer 2 in Garderen. Iets doen voor Garderen en dan met name voor de mensen die er wonen was de achterliggende gedachte van initiatiefneemsters Cornelieke Wentzel en Renske van Dorp. Omdat zij beiden ook begaan zijn met het milieu vinden zij het heel prettig dat zij het helpen van mensen en zuinig zijn op onze aardbol hebben kunnen combineren door middel van deze winkel. Zoals de naam al zegt worden er in deze winkel spullen gebracht en gehaald zonder dat daar ook maar één eurocent aan te pas komt. Niet alleen voor mensen met een smalle beurs interessant, maar voor iedereen die graag helpt de afvalberg in de hand te houden. Garderen.nl mocht alvast een kijkje nemen en had nog wat vragen voor de beide ‘onderneemsters’.

Advertentie
Deurbeslag.nl

Hoe kwamen jullie op het idee van een ruilwinkel?
C en D: “We zaten onlangs samen zo’n beetje te bespreken hoe we mensen én het milieu konden helpen. En al pratende kwamen we ineens op het idee van de ruilwinkel. Het is geen nieuw concept. Vooral studenten in grote steden doen het al langer. Het is goed voor je portefeuille én voor het milieu. Ons motto is: ‘sharing is caring’ en dat is heel toepasselijk vinden wij”.

Hoe werkt het?
C en D: “Je brengt spullen en op een speciaal daarvoor bestemde stempelkaart krijg je dan stempels. Met die stempels, die dan worden doorgekrast, kun je weer spullen meenemen. Op de artikelen in de winkel zitten gekleurde stickertjes. Elke kleur heeft een bepaalde waarde. Je kunt dus kijken wat je al voor waarde op je kaart hebt staan en zien wat je mee kunt nemen. Je mag trouwens ook alleen spullen inleveren en/of een andere keer terugkomen om iets mee te nemen”.

Wat voor spullen kunnen mensen brengen?
C en D: “Kleding, boeken, huishoudelijke artikelen, (buiten)speelgoed, spelletjes, puzzels, huishoudtextiel, fietsjes, fietsstoeltjes e.d. , lampen en houdbare etenswaren. Liever geen grote meubels, daarvoor is de ruimte van zo’n 20 vierkante meter wat te klein”.

Wat zijn de openingstijden?
C en D: “Elke woensdag en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur kunnen spullen gebracht en gehaald worden. Met uitzondering van a.s. woensdag dan zijn we tot 14.00 uur open i.v.m. de opening. Misschien dat we, als het goed loopt, later wat vaker open zullen zijn”.

Je kunt er ook iets drinken, wat kost dat?
C en D: “Niets! Is gewoon voor de gezelligheid. Wel komt er een bus te staan waar men eventueel een donatie in kan doen. Er zijn trouwens al mensen die ons gesponsord hebben: Gerard Bos heeft het winkeltje voor ons geschilderd met verf van Wijzonol en de stellingkasten hebben we gekregen van Wentzo Wireless”.

In verband met de opening hebben jullie kleurplaten en bouwplaten uitgedeeld?
C en D: “Alle kinderen van de basisschool hier hebben of een kleur- of een bouwplaat gekregen. Kinderen die niet in Garderen op school zitten kunnen die ook hier ophalen (Buurtstr. 2). De prijswinnaars mogen hier in de winkel iets moois uit komen zoeken”.

Waar kunnen mensen terecht voor meer informatie?
C en D: “www.facebook.com/shop4nop”.