Logo — Garderen

Nieuws

Slagerij van Engelen start uniek concept

16 jan, 2014
Slagerij van Engelen start uniek concept —

Afgelopen maandag werd Slagerij van Engelen, na een ingrijpende verbouwing, officieel heropend. Of nu alleen de naam slagerij nog voldoende is valt echter te betwijfelen. Eigenaars Ebbo en Leanca van Engelen lanceerden tijdens deze heropening namelijk een volkomen nieuw concept voor Nederland, dat dus ook als eerste in hun slagerij verkrijgbaar is.

Advertentie
Standaard afbeelding

Naast de kwaliteitsproducten in de winkel en de catering waarmee Van Engelen al jarenlang succesvol ‘aan de weg timmert’ heeft het echtpaar iets volkomen unieks voor haar klanten bedacht. Voortaan kunnen mensen die, bijvoorbeeld na een lange werkdag, geen tijd of zin meer hebben om zelf boodschappen te doen en te koken bij Slagerij van Engelen terecht voor een vers bereide warme maaltijd.

Deze maaltijd wordt dan meegenomen in een speciale foodtray die het eten warm houdt. Wil men de maaltijd toch wat later eten dan zijn deze trays geschikt voor de magnetron. Zijn er meerdere gezinsleden die zo’n maaltijd willen bestellen dan kan elk gezinslid individueel kiezen voor een vleessoort of iets vegetarisch. Daarbij is er keuze uit diverse aardappelvarianten en een viertal groenten en verschillende sauzen. De prijs van het vlees is afhankelijk van de keuze: een slavink is uiteraard goedkoper dan een hele gebraden kip (vers bereidt!). Het garnituur van aardappelen, groente en saus kost € 4,95. Daarnaast kan men desgewenst nog kiezen uit een aantal soepen en desserts.

Van Engelen is op dit idee gekomen, omdat hij niet altijd thuis op tijd aan kan schuiven voor het avondeten. Van Engelen: “Je hebt dan geen zin meer om te koken, maar wilt ook niets steeds uitkomen op patat. Op deze manier kunnen mensen een gezonde maaltijd eten. Binnen een kwartier na bestellen kun je de winkel al weer verlaten en zonder een pan uit de kast te hoeven trekken aan tafel”. Tevens liggen er elke dag na 17.00 uur wisselende kant en klare maaltijden in de vitrine. Voor elke smaak is er wel iets. Om te kunnen zien wat er zoal die dag te eten is, kan men kijken op www. Slagerebbo.nl. Daar is ook de gratis app te downloaden.

Om de klanten nog meer tegemoet te komen worden de openingstijden vanaf maandag met een uur verlengd. Maandagmorgen is de winkel gesloten. Buiten dit unieke concept is de winkel zelf helemaal ‘up to date’. Al vanaf 2009 zijn Ebbo en Leanca intensief met de nieuwe inrichting van de winkel bezig. Omdat zij in Nederland niet konden vinden wat zij voor ogen hadden, is de inrichting speciaal voor hen in Engeland gebouwd. Tevens is gekeken, in overleg met Jan Bronkhorst en Cees Poel die de verbouwing van de winkel voor hun rekening namen, hoe een en ander zo energiezuinig mogelijk kan functioneren. Van Engelen: “Onze uitdaging was om zo min mogelijk energie te gebruiken en daarbij ook een baanbrekend nieuw concept neer te zetten!”