Logo — Garderen

Nieuws

Spar van de Beek 20 jaar

3 feb, 2015
Spar van de Beek 20 jaar —

Eigenlijk werd het 20-jarig jubileum van de Spar in Garderen al in november vorig jaar gevierd, maar eigenaarsechtpaar Dick en Sjanie van de Beek hebben na alle Kerst- en Nieuwjaarsdrukte pas nu gelegenheid om in alle rust terug te kijken op de afgelopen jaren.

Advertentie
Ten Hulscher

Door Gonny Livestroo

Ruim 20 jaar geleden waren Dick en Sjanie aan verandering toe. Al 10 jaar runden zij de van Dick ‘s vader overgenomen supermarkt in Hilversum. Na diens overlijden gaven zij hun boekhouder de opdracht uit te kijken naar een winkel in een plaatsje waar de bevolking nog gemoedelijk was en de mensen nog aandacht voor elkaar hadden. Dit vooral ook met het oog op hun toen 3 nog zeer jonge dochtertjes.

Garderen kwam in beeld en Dick die in deze omgeving al familie had wonen was direct enthousiast. Ook Sjanie twijfelde geen seconde nadat ze een kijkje in het voor haar onbekende dorpje hadden genomen. Het werd dus Garderen waar de al bestaande Spar werd overgenomen. Natuurlijk was het even wennen in het begin, maar gaandeweg werden zij bij het dorpsleven betrokken en voelden zij zich thuis.

Inmiddels is Dick al jaren commandant van de Vrijwillige brandweer en kan Sjanie geen nee zeggen als haar gevraagd wordt om weer wat leuke sieraden te maken voor een goed doel. In de afgelopen jaren hebben zij met een drietal flinke verbouwingen de winkel ‘up to date’ weten te houden. Dick: “Tegenwoordig is een supermarkt meer een ‘gemakswinkel’ en op deze trend spelen wij in met onze boodschappenwebsite en de maaltijdservice. De online bestelde boodschappen worden bezorgd in Garderen, Speuld, Kootwijk en Nieuw Milligen. Onder de 50 euro voor € 4,95, daarboven worden ze gratis op een door u zelf aangegeven tijd thuis gebracht of u kunt ze ophalen op een door u gewenst afhaalmoment in de winkel.

De maaltijdservice zoals men die altijd gekend heeft gaat veranderen doordat de gemeente nu verantwoordelijk is. Spar heeft daarom nu een keur aan zeer betaalbare kant- en klare maaltijden die online of met een bestelformulier in de winkel besteld kunnen worden. Zelf gluten- en lactosevrij, gemalen, vegetarisch of zoutarme maaltijden: de mogelijkheden zijn enorm groot en het bekijken meer dan waard. Daarnaast is er ook nog een grote keuze uit soepen en nagerechten”. Voor informatie over de boodschappendienst en het bekijken van de menukaart voor de maaltijdservice gaat u naar: Vandebeek.spar.nl

Kijkend naar de grote rijkdom van 3 getrouwde dochters wonend op loopafstand van het ouderlijk huis, daarbij leuke schoonzoons en ook al een kleinkind en de tweede op komst, een moderne winkel met fijn personeel dat al jaren bij hen werkt, de betrokkenheid bij de klanten en het dorp: dan kunnen Dick en Sjanie alleen maar concluderen dat zij 20 jaar geleden de juiste keuze hebben gemaakt.