Logo — Garderen

Nieuws

Start structuurvisie windenergie in Barneveld

15 jun, 2018
Start structuurvisie windenergie in Barneveld —

Een bericht van Vincent Brus, projectleider Structuurvisie Windenergie bij de gemeente Barneveld

Advertentie
YouTap

Graag wil ik u namens wethouder Dorrestijn informeren dat de gemeente Barneveld het onderzoek start naar mogelijke locaties voor windturbines in de gemeente Barneveld. In deze brief leggen we uit wat het onderzoek inhoudt en hoe u mee kunt denken/praten in dit traject.

Er zijn drie stappen in het locatieonderzoek

Het onderzoek moet in kaart brengen welke zoeklocaties we in onze gemeente geschikt vinden voor windturbines. Het onderzoek bestaat uit drie stappen:
– Stap 1: Uitgangspunten voor het onderzoek bepalen.
– Stap 2: Het onderzoek uitvoeren.
– Stap 3: De structuurvisie windenergie opstellen.

We brengen alle geschikte locaties voor windturbines in kaart. Vervolgens bepalen we welke locaties het meest kansrijk zijn. Dit presenteren we in de structuurvisie windenenergie. Naar verwachting in september 2019 zal de gemeenteraad de structuurvisie windenergie vaststellen. Op de website www.barneveld.nl kunt u meer lezen over het onderzoek, de processtappen en het tijdspad. Ook leggen we daar uit waarom met windturbines duurzame energie willen opwekken.

U kunt meedenken en meepraten bij de 1e stap van het onderzoek

De gemeente vindt het belangrijk dat het onderzoek de vragen beantwoordt die bij u en andere inwoners leven over windturbines en mogelijke locaties. We organiseren daarom bijeenkomsten in Voorthuizen, Barneveld en Kootwijkerbroek. Deze bijeenkomsten zijn in de eerste plaats bedoeld om vooral goed naar u en de andere bezoekers te luisteren. We horen graag wat u belangrijk vindt de gemeente mee te geven. Dat kan bijvoorbeeld een suggestie zijn voor een mogelijke locatie voor een windturbine of het kan zijn dat u iets wilt zeggen over de voorwaarden waarmee we rekening moeten houden bij windenergie in onze gemeente. Misschien heeft u vragen over het onderzoek of over windenergie in het algemeen. Ook die kunt u op deze bijeenkomsten stellen.

We organiseren drie bijeenkomsten over windenergie in de gemeente

De bijeenkomsten zijn op:
– 2 juli: Veluwehal in Barneveld
– 3 juli: Dorpshuis ’t Trefpunt in Voorthuizen
– 5 juli: Kulturhus De Essenburcht in Kootwijkerbroek

De inhoud van de avonden is gelijk. U bent van harte welkom op één van de avonden. U kunt zelf een keuze maken welke bijeenkomst u wilt bezoeken. Iedere avond begint om 19.00 uur met een inloop met koffie en thee. Om 19.15 uur starten we met een gezamenlijke aftrap. We verwachten de avond voor 21.00 uur af te sluiten.

Misschien heeft u een vraag?

Wanneer u een vraag heeft over het locatieonderzoek voorafgaand aan de bijeenkomsten, dan kunt u hierover bellen of e-mailen met de projectleider Vincent Brus. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0342 of e-mail windenergie@barneveld.nl.