Logo — Garderen

Nieuws

“Ook een stilstaande molen is historisch erfgoed”

13 mei, 2017
“Ook een stilstaande molen is historisch erfgoed” —

Garderense molen De Hoop is vandaag (op Nationale Molendag) de hele dag geopend voor publiek. Een team van enthousiaste molenaars staat klaar voor jouw bezoek en leidt je graag rond. Ze vertellen onder andere hoe molen De Hoop werkt en laten je middels verschillende activiteiten zelf ervaren hoe een molen in elkaar steekt.

Advertentie
Ten Hulscher

De aanwezige molenaars bij molen De Hoop zijn Henk ter Harmsel (4 jaar gediplomeerd molenaar), Bert de Lange (26 jaar molenaar in Garderen), Ben Agterkamp (6 jaar molenaar in Garderen), Ben Kooistra en Frans Reinders (beiden leerling molenaar).

Geen draaiende molen op Molendag

Helaas zullen de wieken van molen De Hoop vandaag (en de komende tijd) niet draaien. In de afgelopen periode braken bij twee molens met eenzelfde constructie bouten af, waardoor het geheel niet veilig was. Alle molens die op dezelfde manier opgebouwd zijn, werden daarom uit voorzorg stilgezet. Toch is dat voor de molenaars geen reden om het evenement af te blazen. “Ook een stilstaande molen is historisch erfgoed.” Het publiek laat zich er bovendien niet door tegenhouden en bezoekt de molen volop.

De Molendag is leuk voor alle leeftijden!