Logo — Garderen

Nieuws

Super onthaal Sinterklaas in Garderen

25 nov, 2015
Super onthaal Sinterklaas in Garderen —

Door: Gonny Livestroo.

Advertentie
Standaard afbeelding

De kinderen in Garderen moesten wel wat geduld hebben, maar 21 november kwam Sinterklaas dan toch eindelijk en hij had zelfs een hele dag uitgetrokken voor de kleine en grote kinderen in Garderen.

Je zou zeggen dat er dan genoeg tijd is, maar door het drukke programma was het hard werken voor het Spaanse gezelschap. ‘s Morgens vroeg bezochten Sinterklaas en de Pieten diverse winkels in het dorp, waarna Sinterklaas ging voorlezen in Woon/Zorgcentrum Dr. Kruimelstaete. Tijdens het voorlezen moest er goed gelet worden op de tekst van de Sint, want dat kon maar zo Bingo opleveren voor de Woordbingo die door de aanwezigen werd gespeeld. Na de lunch, hen aangeboden door Hotel ‘t Speulderbos in Garderen, was het tijd voor de traditionele ontvangst van de allerkleinsten door Sinterklaas op het Hoegenhof. Hier konden de kinderen van 0 tot 4 jaar hun knutselwerkjes inruilen voor een cadeautje. Natuurlijk werd er weer volop gezongen door alle aanwezigen en speelde Muziekvereniging Tot Ons Genoegen ook nog een aantal vrolijke deuntjes.

Er waren zoveel kinderen dit jaar, dat Sinterklaas wat extra Zwarte Pieten had ingeschakeld om hem te begeleiden deze dag. Gelukkig staat het Sinterklaascomité van de Garderense Ondernemers Vereniging ook weer elk jaar klaar om te helpen de hele dag te organiseren en alles in goede banen te leiden. De optocht door het dorp was helaas wat klein dit jaar. Blijkbaar is lopen achter een muziekkorps toch leuker dan achter een geluidswagen, hoe goed bedoeld ook. ‘s Middags was het feest voor de basisschoolleerlingen. Groep 1 t/m 4 vermaakten zich met het versieren van speculaaspoppen en het luisteren naar een Sinterklaasverhaal en voor de oudere kinderen was er een puzzeltocht uitgezet. Tussendoor was er genoeg te drinken en te snoepen en ter afsluiting van het feest was er voor ieder kind een cadeautje.